Edzőcsere

Váltás történt az NB I/B Nyugati-csoportban hatodik helyen „telelő” Veszprémi Kézilabda Kft. kispadján: Vágó Attila helyett jövőre – a csapatnál ősszel megbízott trénerként dolgozott – Tombor Csaba lesz a vezetőedző.

Miként arról korábban hírt adtunk: Vágó Attila, a felnőttgárda szakvezetője a másodosztályú bajnokság nyitánya után nem sokkal műtőasztalra került: porckorongsérvvel operálták meg. Az orvosi beavatkozás jól sikerült, a tréner a több hónapra taksált teljes rehabilitációja végén jár, úszik, kerékpározik és gyógytornázik, de ami a legfontosabb: kontrollvizsgálatokra már nem kell mennie.

– Nemrég egy remek ajánlattal kerestek meg a női NB I/B Keleti-csoportban jelenleg kilencedik helyen álló Oxxo Energy Orosházi NKC elöljárói – mondta Vágó Attila, akitől azt is megtudtuk: már nagyon hiányzott neki a munka. – Miután szegedi vagyok, a feleségem és a szülei pedig orosháziak, így – az Éles Józseffel, a veszprémi klubot működtető gazdasági társaság ügyvezetőjével folytatott jó hangulatú egyeztetéseket követően – az új kenyéradóim tenyerébe csaptam. Nyugodtan mondtam igent, ugyanis tudtam, hogy az itteni utódlásom megoldott. Tegnap köszöntem el a veszprémi srácoktól és munkatársaktól, természetesen mindnyájuknak minden jót kívántam. Utólag bevallhatom: sok szép közös élményben volt részünk.

Éles József is aláhúzta: korrekt körülmények között váltak el Vágó Attilától, akinek sok sikert kívántak az új állomáshelyén. A helyi kézilabda-legenda megerősítette, miszerint január elsejétől Tombor Csaba lesz az együttes szakvezetője.