Tönnesen már a Barcelona ellen bevethető, Jamalinak oda az egész idénye, Toft Hansen helyzete még rosszabb

Három játékosát veszítette el a vasárnap zárult kézilabda világbajnokságon a Telekom Veszprém, illetve egyet már egy héttel a rajt előtt, amikor a norvég Kent Robin Tönnesen válogatottja edzésén kéztőrést szenvedett. Dr. Mahunka Zsolt csapatorvos szerint egyre nagyobb a valószínűsége annak, hogy a VB-ről, és azzal együtt az első hely sorsát eldöntő dán-norvég mérkőzésről lemaradó 27 esztendős átlövő ott lehet a február 9-i Barcelona Lassa elleni BL rangadón, amelyet hazai pályán vívhat meg az „egyiptomi küldetését” teljesítő David Davis együttese. Nem éppen rózsás a helyzete viszont a dán René Toft Hansennek és az iráni-magyar Imán Dzsamalinak.

„Szerencse volt a szerencsétlenségben, hogy Tönnesen törött kézközépcsontját nem kellett műteni, rögzítőkötést kapott, amit már nem szükséges viselnie, így kellő óvatosággal „munkára foghatta” a sérült kezét is – tájékoztatta Dr. Mahunka Zsolt az SzPress Hírszolgálatot.- Bízunk abban, hogy hamarosan újra a csapat egyik húzóembere lehet, mert egymást követik a BL mérkőzések, ahogy a hazai bajnoki találkozók is.”

A kevésbé szívderítő hír az, hogy a több ok miatt emlékezetes Egyiptom elleni világbajnoki találkozón harcképtelenné vált Dzsamalinak orvosi vélemény szerint oda az egész bajnoki szezonja, ahogy Toft Hansennek is, aki a VB dobogó legfelső fokáig menetelő dánok ötödik találkozójának elején dőlt ki a sorból.

Imán mankóval

„Dzsamali súlyos keresztszalagszakadás miatt kényszerült feladásra, a tatai Kastélypark Klinikán Dr. Béres György műtötte meg a jobb térdét –folytatta a veszprémi csapatorvos. – Három hétig csak mankóra támaszkodva közlekedhet, aztán kezdődhet meg az utókezelése, és a gyógytorna foglalkozások látogatása. Tapasztalatunk szerint öt hónap is eltelhet addig, amíg gyógyultnak érezheti magát, és a térde ismét terhelhetővé válik. Nem ez volt az első térdműtétje, 2014-ben a bal lábán szenvedett hasonló szakadásos sérülést, akkor Budapesten Dr. Hangody László professzor operálta meg, visszatérését egy egész kis egészségügyi csapat segítette elő.”

A magyar szakember értesülése szerint Toft Hansent várhatóan szerdán műtik meg. Neki is volt már egy súlyos sérülése, most pedig a lovaglóizma szakadt le a medencecsontjáról. A 2 méteres beállós korábban testének nem azon az oldalán érzett kisebb-nagyobb fájdalmakat, ahol most a szakadás bekövetkezett. Egészen biztos, hogy a 34 esztendős dánra ebben az idényben sem a klubja, sem pedig a válogatottja nem számíthat, az is kérdéses, hogy a sportpályafutásának folytatására vajon képes lesz-e.

A Telekom Veszprém február 2-án Csurgón játszik bajnoki mérkőzést, BL összecsapásai pedig így követik egymást: február 9: Barcelona (hazai pályán), február 16: Vardar Szkopje (idegenben), február 24: Breszt (otthon), március 2: Kielce (idegenben), majd nem sokkal később, március 16-án következik a Szeged elleni bajnoki örökrangadó a címvédő Tiszapartiak otthonában.

Szalay Péter
SzPress Sporthírszolgálat
https://www.facebook.com/sporthirszolgalat/