Két ponttal tértek haza

Az idei év első mérkőzésén hét gólos győzelmet aratott a Telekom Veszprém Csurgón.

Az első félidő óvatos tapogatózással kezdődött, egyik csapat sem tudott nagyobb előnyre szert tenni. A 10. percben is még döntetlen volt az állás. Mikler Roland mindig fontos pillanatokban tudott hárítani, azonban ugyanez elmondható volt a csurgói hálóőrről is. A mérkőzésen a Csurgó főleg indítás gólokat lőtt, míg a Veszprémnek felállt fal ellen kellett átlövésekkel operálnia. A 15. percben először került emberelőnybe a hazai csapat Terzic kiállítása révén, illetve büntetőhöz is először jutottak, amit azonban Mikler megfogott. A 24. percre sikerült a Veszprémnek először háromgólosra növelni az előnyét, amit aztán a 26. percben, emberelőnyben szépen növelt. Lékai ziccerét még fogta a hazai kapus, de a következő támadásnál Nagy betörésével szemben már tehetetlen volt, ráadásul utána Manaskov az üres kapuba is könnyedén betalált. A játékrész végén Toskic szabálytalankodott Blagotinsekkel szemben, utóbbi pedig vérző fejjel hagyta el a pályát. Az első félidőben 11:15-ös, négygólos előnyre tett szert az Építők.


Fotó: Vörös Dávid

A második játékrészben viszonylag hamar eldőltek a nyitva hagyott kérdések, ugyanis a 35. percben Toskic kapott kétperces büntetést, amit a Veszprém kegyetlenül kihasznált, és hétgólos előnyre tett szert. Ezt a meccs végéig tartani tudta, miközben a mérkőzés szépen lassan lepergett. A második félidőben pályára lépett Sterbik, Marguc és Strlek is. Sterbik szép védésekkel szállt be a meccsbe, míg Marguc remekül értékesítette a büntetőket. A találkozó végeredménye 24:31 lett, amely a Telekom Veszprém sikerét jelentette.

Mérkőzéstükör (forrás: handballveszprem.hu)

David Davis: Mindig nehéz a világbajnokság utáni első találkozó. Néhány játékosunk sérült is. Nem volt egyszerű felkészülni a Csurgóból, hiszen tudtuk, hogy remek együttest alkotnak, és kiváló játékosaik vannak. Elégedett vagyok a meccsel, mivel a győzelem volt a legfontosabb most, valamint hogy visszatérjen a játékosokba a kézilabda érzése. Csináltunk pár hibát, de ez normális ilyen helyzetben. Elégedett vagyok a srácokkal. Megyünk tovább és készülünk a Barcelonára.

Dejan Manaskov: A vébé utáni első mérkőzés sosem egyszerű. Vannak fáradt és kevésbé fáradt játékosok. Folytatnunk kell a munkát. Tudtuk előre, hogy nehéz meccs lesz, nehéz itt játszani, hiszen a Csurgó egy remek csapat. Lehet, hogy ma nem játszottunk a legjobban, de az a lényeg, hogy nyertünk. Előre kell néznünk, és a jövő szombati Barcelona elleni Bajnokok Ligája mérkőzésre koncentrálnunk.

Bencze József: Gratulálok a Veszprémnek. Azt gondolom, hogy hellyel-közzel sikerült velük egy jó mérkőzést játszanunk. Tudtuk, hogy jó csapatot alkotnak, ez egyértelmű. Úgy készültünk, hogy minél szorosabban jöjjünk ki a végjátékból. Azt gondolom, hogy a hibák, illetve a kapussal szembeni ziccerek ha nem maradnak ki, akkor szorosabb is lehetett volna. Megyünk tovább, készülünk a Mezőkövesd ellen, ahol szeretnénk már abban a formánkban játszani, ami meghatározhatja majd a bajnokság végkimenetelét.

Szeitl Erik: Gratulálok én is a Veszprémnek. Úgy gondolom, hogy ahogyan a Mester is elmondta, hellyel-közzel tudtuk tartani magunkat. Nekünk is ez volt az első meccsünk a világbajnokság után. Próbálgattuk a hatosfalas védekezést és a nyitott védekezést is gyakorolni, hogy a jövő heti fontos idegenbeli mérkőzésre összeálljon. Aki kilátogatott ma, az jó összecsapást láthatott. Sajnos elől még voltak hibáink egy az egyben a kapussal. Ezen megpróbálunk javítani, és jövő héten nekiesünk a Mezőkövesdnek. Sok sikert a Veszprémnek a Barcelonához!

Csurgói KK - Telekom Veszprém 24:31 (11:15)

Csurgói KK: Zaponsek, Balogh – Vasic 4, Vasvári, Varjú 3, Hanusz 4, Toskic 1, Cehte, Szeitl 1, Oslak 1, Kerkovits 2 (1), Hadziomerovic, Kovacevic 1, Astrashapkin 6, Nagy, Farkas 1

Telekom Veszprém: Mikler, Sterbik – Manaskov 9, Gajic 3 (2), Nilsson, Nagy 4, Marguc 7 (5), Strlek, Terzic, Blagotinsek 2, Nenadic 1, Kurucz, Dávid, Mackovsek 3, Lékai 2

Hétméteresek: 2/1 ill. 7/7
Kiállítások: 4 perc ill. 6 perc