Négy érem a várgesztesi maratonon

Egy arany, egy ezüst és két bronzérmet kerekeztek össze a VKE-Nelson versenyzői a hétvégén megrendezett várgesztesi maratonon.

Május 11-én szombaton került sor a Mountain Bike Challenge sorozat első futamára a III. Villapark Maratonra Várgesztesen. Az indulók három távon - 13, 23 és 56 km-en - mérhették össze erejüket a Vértes hegység ösvényein. A péntek éjszakai és a verseny napján leszakadó eső sajnos nem könnyítette meg a versenyzők dolgát, az amúgy gyors, technikás pályán így nemcsak egymással, hanem a sárral és az esővel is meg kellett birkózniuk.

A VKE-Nelson csapata 9 fővel indult a megmérettetésen. A legcsillogóbb érmet Bokros Csenge hozta el, aki az rövidtáv, U11 női kategóriában 1 óra dagonyázás után elsőnek ért a célba. A dobogó második fokára állhatott fel Bokros Manassé hosszútávon a master2-ek között, míg szintén hosszú távon a női master1 kategóriában Albert Kataliné lett a bronzérem. Ugyancsak harmadikként végzett U19-ben középtávon Pátkai Roland. Takács Balázs az U17 korosztályban lett középtávon negyedik, míg Hornung András technikai probléma miatt a rajt után röviddel feladni kényszerült a versenyt. Külön említést érdemel Márkus János, aki egysebességes (single speed) kerékpárjával teljesítette a versenyt.

Versenyzők eredményei: kategória (abszolút)

Hosszú táv:
Albert Katalin női M1: 3 (5)
Márkus János ffi felnőtt: 7 (30), SS: 7
Pichner József ffi M2: 7 (46)
Lóránd Imre ffi M2: 5 (19)
Bokros Manassé ffi M2: 2 (8)

Középtáv:
Takács Balázs ffi U17: 4 (16)
Pátkai Roland ffi U19: 3 (26)

Rövidtáv:
Bokros Csenge női U11: 1 (6)