VKE-Nelson sikerek a Bakony Maratonon

Blazsó Márton megismételte a tavalyi eredményét a május 18-án, harmadik alkalommal megrendezésre került Kelly’s Bakonyerdő Maratonon.

A VKE-Nelson a szokásokhoz híven népes csapattal nevezett. Valamennyi távon több  dobogós helyezést is szereztek. Hosszútávon Blazsó Márton tolta a legnagyobbat és „kamikaze” menetének köszönhetően meg  is nyerte a versenyt. Középtávon Albert Kati ismét sziporkázott és simán hozta az első helyet.

Rövidtávon az ifjak, Takács Balázs és Pátkai Roland két második helyet is begyűjtöttek,  míg Kuntár Bence a felnőttek között próbálkozott több-kevesebb sikerrel. Férfiak között  felnőttben ketten is dobogóra állhattak: Bedő Csaba, akinek ez volt az első maraton  győzelme, illetve nem sokkal utána beérkező Dolezsai Balázs, aki a harmadik lett. Dobogóról  éppenhogy lecsúszott Hornung Andris aki kisebb problémákkal küzdött a sárban. Masterek  között Pichner József jötte a legjobbat, ez a master II 5. helyéhez volt elég. Master I-esek  közé Pogány Tomi tette oda magát és szépen helyt állt a kemény mezőnyben. Master II-es  kategóriában Bokros Manassé robbantott, és hosszú idő után újra ezen a távon indult. Nem  hiába, hiszen remek teljesítményt nyújtva felállhatott a dobogó második fokára!