Két újabb VKE-Nelson arany a Crosskovácsin

A teljes magyar elit élmezőny rajthoz állt múlt szombaton Nagykovácsiban, a Magyar Maraton Kupasorozat 3. állomásán.


Blazsó Márton

A verseny abszolút győztese - csakúgy, mint az előző évben - Blazsó Márton lett. A VKE-Nelson versenyzője idén talán még kirobbanóbb formában van, mint tavaly. A vetélytárs csapatokat ha nem is jogosan, de indokoltan bosszanthatja Marci magabiztos száguldása. Próbálták is finoman, ügyesen taktikázva „megfogni” egy kicsit, ám hamar kiderült, mindhiába.


Albert Katalin

Szintén fölényes győzelmet aratott Albert Katalin, a veszprémi csapat Királynője a Master1 középtávján. Arról nincs hír, hogy őt vajon megkísérelték-e kikezdeni a vetélytársak, de nem valószínű. Egyrészt mert a női kerekezők kifinomultabbak férfi sporttársaiknál, másrészt mert Kati eléggé határozottan elhúzott a mezőnyből. Több, mint 18 percet vert rá a második helyezettre, 30 percet pedig a harmadikra.

A kegyetlen hőség amúgy alaposan megviselte a nagyszámú versenyzőgárdát. Bokros Manassé például saját elmondása szerint „megfőtt a melegben, a harmadik óra körül, az utolsó körben fejbevágta a meleg és visszaesett a harmadik helyre.” Szintén bronzérmet szerzett a remek tempóban kerekező Lóránd Imre a Master1 középtávján.

Részletes eredmények

Albert Katalin: közép M1 nő:1 (3)
Blazsó Márton: hosszú felnőtt ffi: 1 (1)
Lóránd Imre: közép M1 ffi: 3 (27)
Bokros Manassé: hosszú M2: 3 (19)
Márkus János: hosszú felnőtt ffi: 12 (31)
Ondrisek Péter: hosszú M1 ffi: 20 (41)
Pichner József: közép M2 ffi: 15 (73)
Hornung András: defekt

Képek: KEZSÓ (Kenyeres Zsolt)