Verhetetlenek a veszprémi bringás lányok!

Nagyon kemény versenyhétvégén vannak túl a veszprémi bringások, de a várakozáson felül teljesítettek. Kezd beérni a munka?

Csömörön nemzetközi mezőnyben az olimpiai mountain bike versenyszám, azaz az XCO C1-es besorolású versenyén a csapat ismét remekelt. Az U11-es lányoknál Bokros Kincső az U13-as fiúknál Gergely Koppány szerzett bronzérmet.


Bokros Csenge aranyat szerzett, Kiss Katalin negyedik lett Samoborban

Az U15-U17-es korcsoportban egy rendezői hiba miatt új rajtot rendeltek el, amit az esti órákra halasztottak, de a másnapi horvátországi verseny miatt pár veszprémi kihagyott, viszont akik nem, ők odatették magukat, így az U15 és U17-es lányoknál Orosz Lilo és Trócsányi Laura is a dobogó legfelső fokára állhatott.

Az Elit kategóriában Haffner Kata az 5. helyével már olimpiai kvalifikációs pontokat szerzett, a junioroknál Fülöp Ádám a 4. helyen végzett.


Orosz Lili (középen) két nap alatt két aranyat szerzett

Másnap, a horvátországi Samoborban, a szintén C1-es XCO versenyen álltak rajthoz a VKE- Nelson Pepperl+Fuchs Team utánpótlás versenyzői. Orosz Lilo duplázott és csömör után fél nappal ismét a dobogó legfelső fokára állhatott. Ebben a korcsoportban Kiss Ádám ezüstérmes lett.

Az U17-es lányoknál Bokros Csenge továbbra is megállíthatatlan a korosztályában és megszerezte az első helyet, Kiss Kata a 4. helyen végzett, míg a fiúknál Baranyi Áron szintén a 4. helyen végzett.


A hírhedt csömöri ugrató

Toldi Tamás a veszprémiek csapatmenedzsere:

„Mivel május 28-tól már a 2020-as Tokiói olimpia kvalifikációja zajlik, így az ilyen rangos versenyeken, mint a csömöri, vagy samobori, már megjelennek a kerékpáros nagyhatalmak versenyzői is, mint például a lengyel vagy olasz válogatott, akik azért adtak pár világbajnokot a sportágnak mostanában. És ha eljönnek a felnőttek, akkor ők vonzzák az utánpótlást is.”


A gelsei (Zalakaros) emelkedő

„Nagyon nagy siker egy ilyen versenyen a dobogóra állni, a győzelem, pedig álomszerű. Látom ugyan a versenyzők adatait, tudom mire képesek most fejben és fizikálisan, de ez most egy nagyon kellemes meglepetés volt. Köszönöm és gratulálok nekik!” – folytatta az értékelést Bokros Manassé Veszprémi KE utánpótlás szakmai vezetője.

Közben egy zalakarosi országúti edzőversenyen, ahol a 137 km-es távon több mint 1000méter szintemelkedés várt a résztvevőkre, hatalmas csatákat vívtak versenyzőink. A négy hegyen, amit le kellett küzdeni, volt, hogy helyenként 20%-nál is meredekebb emelkedők jöttek szembe a bringásokkal. Haffner Kata a hölgyeknél az abszolút 4. helyen végzett.