Röplabdás szombat

A veszprémi hölgyek és a férfiak is hazai pályán lépnek pályára, mindannyian győzelemre törnek. A veszprémi röplabdabarátok bizakodnak a VESC háromszettes győzelmében, hiszen akkor pont átérnek a férfiak csatájára, ahol az első diadalára készül a VRC.

Tavaly parádésan, idén viszont rettenetesen kezdte a szezont az Eger, amely az Újbuda, a Palota és a Kalocsa elleni vereségek után némileg magához tért, és a Miskolc és a Kaposvár ellen már lényegesen jobban teljesített, de a vereséget nem kerülhette el. A hevesiek nyeretlenül, öt ponttal a tabella utolsó helyén állnak, pedig ők rendelkeznek az egyik legjobb játékosállománnyal a ligában. A Magyar Kupában sem tudtak javítani, hiszen az első forduló első mérkőzésén otthon kikaptak 3:0-ra a Békéscsabától. Pedig egyszer ki fog jönni a lépés számukra is, és az utóbbi hetek bajnoki teljesítménye egyre javuló játékot mutat.

A mi lányaink feladata az, hogy ez a rossz sorozat ne Veszprémben szakadjon meg. Oláh János tanítványai három győzelemmel és két vereséggel rendelkeznek, otthon a Miskolctól, idegenben a Kaposvártól kaptak ki, de a legjobb négy közé kerülésre így is jó esélyük van. Persze csak akkor, ha az úgymond kötelező meccseket sikerrel abszolválják. Vékony jégen járnak a veszprémiek, hiszen Pintér Eszter távozásával és Dordzsceren Dádzsó sérülésével egyik percről a másikra meglehetősen kevesen lettek. Ha az alapcsapat nem fogyatkozik tovább, és a kezdőjátékosok az eddig mutatott jó teljesítményt nyújtják, összejöhet az újabb siker. Bizakodásra adhat okot a két csapat tavaly novemberi összecsapása, ahol óriási izgalmak közepette, öt játszmában - az utolsót 15:13-ra megnyerve - diadalmaskodtak a veszprémi lányok.

Veszprémi Egyetemi SC – AVE-Agria RC-Eger, 10.30. (szombat) 16 óra, Egyetemi Tornacsarnok
A hunvolley.blog.hu tippje: 3:2

A négy kör után nyeretlenül áll az Extraligában a VRC, a rossz sorozat megszakítására egy remek lehetőség a szombati csata. Az egy sikerrel rendelkező (otthon a MAFC-ot 3:2-re verő) Szeged legyőzése nem tűnik lehetetlen feladatnak a két és fél szetten keresztül már Dunaújvárosban is kifejezetten okosan, mutatósan, jól játszó bakonyiak számára, kiváltképp úgy, hogy a hírek szerint a csongrádiak sérülés miatt Csíkos Gáboron kívül elsőszámú támadójukat, Nacsa Gábort is kénytelenek nélkülözni.

Érdemes egy kicsit nosztalgiázni, hiszen a szombati rivális ellen nagyon jó emlékeket őriz a veszprémi csapat. A tavalyi bajnokságban talán a Szeged óriási csatában, idegenben történő legyőzése után (3:2) tudatosult először komolyan a veszprémi fejekben, hogy akár a négy közé is be lehet jutni az első extraligás idényben. Ez olyannyira sikerült, hogy a Szeged elleni hazai bajnokinak már nem is volt tétje, a 3:0-ra megnyert találkozó előtt már biztos volt, hogy a rájátszást a legjobb négy között kezdi a VRC. A nyári felkészülés során egy nap alatt két meccset is játszott egymás ellen a két csapat, összesítésben a mieink bizonyultak jobbnak, így az egészséges önbizalomra minden oka megvan Nyári Sándor tanítványainak, a szurkolóknak pedig az a feladata szombat este, hogy kiszurkolják az idei első veszprémi sikert.

Company Nyelviskola-Veszprémi RC – HPQ-Szegedi RSE 10.30. (szombat) 18 óra, Lovassy sportcsarnok
A hunvolley.blog.hu tippje: 3:1