Győzelem egyéni teljesítménnyekkel - VRC - MAFC 3:0

A férfi röplabda Extraligában a Company-VRC csapata remek játékkal vágott vissza a MAFC csapatának a budapesti vereségért.

A veszprémi csapat hibákkal kezdte a mérkőzést, így már két perc elteltével időt kellett kérnie Nyári mesternek (0:3) Németh Ervin két ütésével tartotta a lépést a Veszprém a vendégekkel, akik rendre kihasználták a hazaiak hibáit, így az első technikai szünetnél két ponttal vezettek (6:8). A rövid pihenő után Németh Ervint kétszer is blokkolták a MAFC játékosai, így Németh Zoltán érkezett a pályára (7:11). A következő percek a Cziczó Gábor-Tóth Tibor párosról szóltak. Hol az egyikük, hol másikuk, hol közös erővel blokkolták a vendégek ütőjátékosait, akik képtelenek voltak túljárni a duó eszén. A védekezés mellett támadásban is jeleskedtek, így a második rövid szünetre már öt ponttal a Company vezetett (16:11).

A hazaiaknál ismét előjöttek a bosszantó hibák, ennek következtében feljebb zárkóztak a vendégek (16:14). Mielőtt még a MAFC vérszemet kaphatott volna, jött Tóth és Czintula, és pontos ütéseik révén megnyugtató különbséget harcoltak ki a bakonyiak (21:16). Tóth ezt követően két pontatlan ütéssel jelentkezett, így háromra csökkent az előny (21:18). Nyári Sándor időkérése után azonban rendezték a sorokat a hazaiak, és Czintula Mihály két bombaerős nyitásával lezárták az első szettet (25:19, 1:0).

A második játszmában fej-fej mellett haladtak a csapatok, de több porszem is került hazaiak gépezetébe, többek között zsinórban három nyitást is a hálóba ütöttek, így az első technikai szünetet jelző dudaszónál a fővárosiak álltak jobban (5:8). Seck György bravúros mentése utáni Németh Zoltán ejtéssel szépített a VRC, majd Tóth és Cziczó remek megmozdulásaival 10:10-nél utolérték ellenfelüket, így a vendégek mesterének időt kellett kérnie. Ezt követően felváltva vezettek a csapatok, hol a Veszprém, hol a MAFC vezetett egy ponttal, miközben a mérkőzés labdamenetét több bravúros megmozdulás után Czintula révén a bakonyiaknak sikerült behúzni (14:13).

A második technikai szünetre a kisebb hazai megingás következtében a vendégek mehettek két pontos előnnyel (14:16). Seck, majd Cziczó ütése után zárkóztak a veszprémiek, majd Németh Zoltán ütésével 17:17-nél utolérték a pesti együttest. Az ellenállhatatlanul játszó Cziczó révén átvette a vezetést a Company (20:19), majd az első szetthez hasonlóan jött Czintula, és remekül helyezett ütéseivel a hazaiak behúzták második játszmát is (25:21, 2:0).

Remekül indult a folytatás a VRC számára, Németh Zoltán és Tóth Tibor pontjaival 3:1 volt az állás. Majd jött Cziczó Gábor és háromra növelte a hazaiak előnyét (5:2). A fővárosi időkérés után fokozatosan csökkent a veszprémi előny, és 7:7-nél már együtt voltak a csapatok. Puspán remek feladásai után Cziczó használta ki a vendég sánc hiányosságait, majd Tóth Tibor és Czintula is élt a lehetőséggel, így a rövid pihenőre megnyugtató előnnyel mehettek a bakonyiak (16:11). Seck és Czintula pontjai révén eldőlni látszott a mérkőzés, majd Cziczó ütésével és blokkolásával közel is került ehhez (23:15). A vendégek hibája után meccslabdához jutott a Company-VRC, melyet Tóth Tibor kegyetlenül kihasznált, így sikerült visszavágni a fővárosiaknak az ősz eleji ötszettes vereségért.

mérkőzéstükör

Nyári Sándor: A Budapesten elszenvedett öt szettes vereséget nagyon sajnálom, mert aki a tabellára néz, láthatja, ha eggyel több győzelmünk lenne, akkor jogos aspiránsai lennénk a legjobb négy közötti folytatásnak. Meg kell várnunk a középszakaszban elfoglalt helyünket, és fel kell készülnünk a tavaszi nagy keresztjátékokra. A MAFC és a Veszprém közül tízből nyolcszor a Veszprém jobb csapat, ha odafigyelünk, nem dadog a kezünkben a labda, és nem lámpalázzal játszunk, hanem önbizalommal. Ma az utóbbi csapat láthattuk a pályán, Puspán Balázs kiemelkedő irányító munkát végzett, mondhatni válogatott színvonalon játszott, valamint Cziczó Gábor center támadásban és blokkban is kiemelkedőt alkotott.

 

Company Nyelviskola-Veszprémi RC–MAFC-BME-Mapei 3:0 (19, 21, 17)

Veszprém: Puspán, Seck 3, Czintula M. 17, Tóth T. 8, Cziczó 21, Németh E. 2. Csere: Horváth Á (liberó), Németh Z. 4
Edző: Nyári Sándor

MAFC: Szappanos M. 5, Molnár I. 4, Tari 1, Takács G. 13, Vocskó M. 3, Dzsáber 2. Csere: Tihanyi (liberó), Pénzes 3, Kolozsi
Edző: Novák László