Önbizalom növelő győzelem - VESC - Kalocsa 3:0 (18, 20, 17)

Sima, 3 szettes győzelmet aratott a tartalékosan felálló Kalocsa ellen hazai pályán a VESC női röplabdacsapata.

A mérkőzés elején fej-fej mellett haladt a két együttes, egymás hibáiból éltek a csapatok. 10:10-ig nem tudott egyik csapat sem meglépni, ekkor azonban a veszprémi lányok kezdtek magukra találni, és átvették az irányítást. A második technikai időnél 16:14 volt az állás, 18:15-nél pedig már hárommal vezetett a VESC. Javult a hazai sáncmunka, támadásban is feljavult Oláh János együttese, a határozott leütések – ha többször a sáncról kipattanva is, de – eredményesek voltak. 20:16-nál fordultak a hajrára a csapotok, a veszprémiek nem adtak esélyt a Kalocsának a felzárkózásra, 24:18-nál már szettlabdához jutottak, amit Kovács jó sáncával sikerült is kihasználni. (25:18, 1:0)

Két gyors ponttal nyitották a második játszmát a vendégek, de a veszprémiek 3:2-re fordítottak, és a kezdeti megingás után visszavették a kezdeményezést. 5:3-nál már kettővel vezettek, amit az első technikai időre sikerült megduplázni. (8:4) A folytatásban 10:5-nél megtorpantak a mieink, a szerencse is több ízben a vendégek mellé állt, a háló is segített életben tartani a sok hibával játszó kalocsaiak reményeit. 10:8-ra, majd 13:12-re is felzárkóztak a vendégek, de egalizálniuk nem sikerült. A második technikai időnél 16:14-et mutatott az eredményjelző, majd 20:16-nál a kalocsai edzőnek kellett időt kérni. A lendületben lévő veszprémieket azonban nem lehetett megállítani, 22:16-ot követően már 24:17-nél játszmalabdához jutottak, amit ugyan egy rossz vendég nyitásnak köszönhetően csak negyedszerre sikerült kihasználni, de a megszerzett előny bőven kitartott a szett végéig. (25:20, 2:0)

Remekül kezdték a harmadik játszmát is a hazaiak, rögtön elhúztak 4:1-re, de egy hálóba ütött szervával átadták a nyitás jogát, és vele együtt a kezdeményezést is a vendégeknek, ami kis híján megbosszulta magát. Nagy lelkesedéssel és zsinórban négy pontot ütve fordított a Kalocsa (4:5), de időben észhez kaptak a veszprémi lányok, kiegyenlítettek, majd az első technikai időre visszaállították a hárompontos differenciát. (8:5) Nem akarták könnyen adni a mérkőzést a vendégek, minden pontért megküzdöttek, többször közel álltak az egyenlítéshez. 10:9-nél Kovács bombája, 11:10-nél pedig egy rossz labdaérintés akadályozta meg őket az egalizálásban. 14:10-nél újra négy pont volt a különbség a hazai oldalon Szelle és Környei is magabiztosan fejezte be a feladásokat. A folytatásban néhány pontot sikerült ledolgoznia a Kalocsának, 2-3 pontos differenciánál felváltva estek a pontok: 16:14, majd 19:16 volt az állás. A hajrában a mai mérkőzésen nem lehetett elbizonytalanítani a veszprémi lányokat, 16-nál állva hagyták a Kalocsát, és 24:16-nál mérkőzéslabdához jutottak, amit Kovácsnak másodszorra sikerült kihasználni. (25:17, 3:0)

Mérkőzéstükör

- Erősen tartalékosan érkeztünk a mérkőzésre, a kezdőcsapatból négy emberünk hiányzott különböző okok miatt. Ennek ellenére a látott játékkal elégedett vagyok, csak az eredménnyel ne. Nagy fiatal a csapatunk, két 13 éves játékosunk is játszott ma – mondta Kovács Ágnes, a Kalocsa edzője.

- A Palota meccs után megbeszéltük, hogy a röplabdának egy örömforrást kell jelentenie számunkra, ha nem tudunk felszabadultan játszani, akkor görcsös erőlködés lesz az egészből. Jobb képességű a csapatunk, de egyelőre küzdünk magunkkal, az edzéseken sokkal jobb a hangulat, mint a mérkőzéseken. Örülünk a győzelemnek, ami kötelezőnek mondható volt, megyünk tovább, de a pszichés gátakat át kell törni ahhoz, hogy kijöjjön a csapatban rejlő tudás – értékelt Oláh János, a VESC edzője.

Veszprémi Egyetemi SC - Kalocsai SE 3:0 (18, 20, 17)