Igazságos döntetlen a rangadón

Szépszámú közönség előtt kezdődhetett el a Bakony csoport rangadója, a vendégeket is mintegy 50 néző kísérte el a mérkőzésre.

Az első 15 percben a Sopron birtokolta többet a labdát, bár nagyobb helyzetet nem sikerült kialakítaniuk a veszprémi kapu előtt, hazai oldalon egy Finta lövést jegyezhettünk fel. Sajnos a 9. percben Kalcsó Gábor sérülést szenvedett (arccsonttörés gyanújával vitték kórházba), mielőbbi gyógyulást kívánunk neki. A 19. percben láthattuk a mérkőzés első nagyobb lehetőségét, Németh Dávid 25 m-ről elvégzett szabadrúgását Varga Tamás nagy bravúrral tolta ki a jobb felső sarokból. A félidő közepén ismét egy soproni helyzet maradt ki, egy jobb oldali beadás után Varga Zoltán fejelt fölé nagy helyzetben.

A 36. percben egy kellemetlen közjáték zavarta meg a játékot, néhány részeg soproni szurkoló átment a veszprémi táborba, letépték a hazai B közép egyik zászlóját, de a biztonságiak gyors közbelépésének köszönhetően hamar helyreállt a rend. Úgy tűnik, hogy ez a vendégeket zavarta meg jobban, Tatai indította Leitoldot, a középre ívelését Babos először a kapusba fejelte, majd a kipattanót nagy kavarodás után a kapuba pöckölte (1-0). A félidő végén még Finta próbálkozott egy lövéssel, a soproni védőkről lepattanó labdát lőtte kapásból a kapu fölé.

A második játékrész első 20 percében a Veszprém irányította a játékot, de egy veszélyes Tatai szabadrúgáson kívül nem tudtunk nagyobb helyzetet kialakítani a vendég kapu előtt. A soproniak fokozatosan vették át a kezdeményezést, előbb Varga Tamás mentett bravúrosan a kiugró Varga Zoltán elől, majd egy jobb oldali szöglet után Wéninger fejelt néhány cm-rel a bal kapufa mellé. Szinte percenként záporoztak a labdák a veszprémi kapu felé, az előrehúzódó Smiljanic ballal veszélyeztetett, de Varga lábbal szögletre tolta a lövést.

A 75. percben Szőllőskei vetődött bele egy lövésbe, de a labda a kezét is érintette, így a játékvezető büntetőt ítélt. A 11-est Böcskör Zsolt vágta kegyetlenül a jobb felső sarokba. Két perccel később ismét Szőllőskei szabálytalankodott a tizenhatoson belül, a bíró újra büntetőt ítélt, melyet Böcskör ezúttal csúnyán a kapu mellé helyezte.  A végén még mindkét csapat előtt volt esély a győztes gól megszerzésére, de a helyzeteket nem sikerült gólra váltani, hazai oldalon Finta és Babos próbálkozhatott, míg a vendégek lövésénél Vargának kellett bravúrt bemutatnia.

A hétközi időjárást ismerve, jól előkészített, mély talajú pályán küzdelmes, helyenként durva mérkőzésen igazságos döntetlen született a Veszprém FC és a Sopron csapatai között. Mindkét szurkoló tábor kitett magáért, lufik, transzparensek, zászlók segítségével teremtettek rangadóhoz méltó remek hangulatot.

Veszprém FC - Soproni VSE-GYSEV 1:1 (1:0)

500 néző
Játékvezető: Tóth Róbert
Asszisztensek: Szabó II Zoltán, Kiss Péter

Összeállítások:

Veszprém FC: Varga T. – Szőllőskei, Fehér, Pálfi, Leitold – Garai, Soós, Kalcsó, Tatai – Finta, Babos. Vezetőedző: Orbán Tamás

Sopron: Kiss – Jablonkai, Smiljanic, Wéninger, Dallos – Böcskör Gy., Lazic, Deák, Böcskör Zs. – Varga Z., Németh D. Vezetőedző: Végh Tibor

Cserék: Kalcsó helyett Foki a 9. percben, illetve Böcskör Gy. h. Török a 67. percben, Varga h. Szántó a 72. percben, Németh D. helyett Németh N. a 87. percben.

Gólszerzők: Babos 38. illetve Böcskör Zs. (11-es) 75. perc
Sárga lapok: Leitold, Foki, Szőllőskei, ill. Dallos, Deák, Böcskör Gy.
Szögletarány: 4:5

galeria_17

Képgaléria