A Videoton nagycsapata Veszprémben!

Veszprém FC és a Veszprém Megyei Labdarúgó Szövetség minden követ megmozgat annak érdekében, hogy megmentse Devecser labdarúgó csapatát.

Az ajkai timföldgyár vörösiszapja október 4-én öntötte el Devecsert és Kolontárt, ami hihetetlen károkat okozott a térségben. A devecseri labdarúgó csapat pályája is iszap alatt áll, az összes felszerelés, eszköz, a pálya karbantartásához szükséges gép megsemmisült, a szertárnak otthont adó épületet nagy valószínűséggel le kell bontani.

A labdarúgó klub elvesztette az otthonát is, belátható időn belül nem lehet a devecseri pályán labdarúgó mérkőzést rendezni. Ideigleneses Ajkára költözött a csapat, ott edzenek, és ott fogják a bajnoki mérkőzéseket is lejátszani.

A szörnyű hírek hallatán a Veszprém Megyei Labdarúgó Szövetség (VMLSZ) és a Veszprém FC vezetősége azonnal felajánlotta a segítségét. A szövetség azonnali segítségként 10 darab labdát, a VFC pedig egy mezgarnitúrát ajándékozott a devecserieknek.

- Most 10 darab labdával tudtunk segíteni, de bármilyen támogatásra nyitottak vagyunk. Jelenleg folynak az egyeztetések, hogy milyen formában tudunk a leghatékonyabban segíteni a bajba jutott egyesületen, mindent megteszünk, hogy életben tartsuk a devecseri labdarúgást – mondta Hamar László, a VMLSZ elnöke, majd átadta az ajándékokat Heizler Gábornak, a devecseri klub szakosztálymenedzserének.

Jövő hét szerdán (október 13.) az egyetemi stadionban vendégszerepel a Videoton első csapata várhatóan fél négykor, jótékonysági mérkőzést játszik a Devecser csapatával, ahová több illusztris vendég is várható. A szervezés alatt álló mérkőzéssel kapcsolatos részletekről néhány nap múlva beszámolunk, annyi bizonyos, hogy mindenkinek lehetősége lesz megtenni a felajánlásait, és valószínűleg több veszprémi játékos is pályára fog lépni.

- Egy mezgarnitúrát ajándékoztunk a devecseri csapatnak, valamint a létesítmény üzemeltetőjével egyeztetve biztosítjuk a pályát a jótékonysági mérkőzéshez. Mint játékos, sokszor léptem pályára ellenfélként Devecserben, mindig kemény meccseket játszottunk. Jó hangulatú pályáról van szó, sajnálnám, ha nem lehetne ott több mérkőzést játszani. Remélem, hogy mihamarabb kármentesítik és labdarúgó mérkőzésre alkalmassá teszik a pályát. Kitartást kívánok a lakóknak és a sportolóknak a Veszprém FC nevében – mondta Cseresznyés Péter, a Veszprém FC sportigazgatója.

A katasztrófához kapcsolódó cikkek:
Katasztrófa! Iszap öntötte el Kolontárt!
Devecsert elérte az iszap
Iszapbirkózás könnyek között
Lezárták az utat Ajka és Kolontár között
Lista készül, ki akar elmenni Kolontárról