Újabb hazai vereség

Közepes színvonalú, küzdelmes mérkőzésen a kevesebb hibával játszó BKV Előre szerezte meg a három bajnoki pontot a Veszprém ellen.

Napsütéses időben kezdődhetett el az NB2 11. fordulójának szombati mérkőzése, ahol a 14. helyezett Veszprém FC vendége a 10. helyen tanyázó BKV Előre volt. A két csapat ellentétes előjelekkel várhatta az összecsapást, mivel a hazaiak utolsó hat mérkőzésükből ötöt elvesztettek, míg a fővárosiak négy forduló óta veretlenek, két győzelmet és két döntetlent értek el.

A találkozó kezdete előtt egyperces gyászszünettel adóztak a 63 éves korában elhunyt Cseresznyés Béla emlékére. A VFC technikai vezetőjének édesapja nélkül soha nem kezdődhetett el egyetlen mérkőzés sem, az idegenbeli találkozókra is rendszesen elkísérte hőn szeretett csapatát.


Forrás: foto24.hu (archív)

Az első negyedórában a vendégek uralták a játékot, több veszélyes beadás érkezett Varga Tamás kapuja elé, de a védők az utolsó pillanatban rendre menteni tudtak. A 8. percben is ez történt, mikor egy kontratámadás után Vargáról a játékszer a BKV támadója elé került, de óriási helyzetben a hazaiak védője tisztázni tudott. A veszprémiek ezt követően kijöttek a szorításból, a mérkőzés kiegyenlítetté vált, ám egyik kapu sem forgott veszélyben. A 26. percben váratlanul megszerezték a vezetést a „közlekedésiek”. Egy előre ívelés után a menteni igyekvő Pálfi a vendégek játékosára fejelte a labdát, ami a tisztán érkező Csopaki elé került, aki higgadtan, 11 méterről a kapu jobb oldalába helyezett, 0-1. A gól után sem változott a játék képe, a két tizenhatos között folyt a küzdelem, mindkét oldalon rengeteg technikai hiba csúszott a játékba, kevés volt a jó passz, a csatárok pedig alig találkoztak a játékszerrel.


Forrás: foto24.hu (archív)

A második játékrész elején jegyezhettük fel az első veszprémi kapura tartó lövést, Boromisza próbálkozását Vezér fogta magabiztosan. Az 51. percben Mayer a kaputól kb. 40 méterre tolt egyet a labdán, majd lövésre szánta el magát, próbálkozása a felső lécről vágódott ki. A kapufa után Orbán Tamás kettős cserét hajtott végre, Babik és Sánta érkezett a pályára hazai oldalon. A váltás után két percben belül két óriási lehetőség is adódott a VFC előtt az egyenlítésre. Előbb a leshatáron kilépő Finta kapott remek labdát Garaitól, de ballal leadott lövése elment keresztbe a kapu előtt, majd Sánta került ziccerbe, ám a kapu fölé nyeste a játékszert.

A kihagyott helyzetek a 77. percben majdnem megbosszulták magukat. Varga bravúros védése után a csereként beálló Gajda elé pattant a labda, aki 3 méterről az üres kapu fölé lőtt. A 79. perc történései rányomták a bélyegét a találkozó végkimenetelére. Történt ugyanis, hogy Karakai ellen szabálytalankodtak a félpályánál, ám a bíró sípja néma maradt, sőt kakaskodásért Karakai és Boromisza kapott sárgát, s a fővárosiak jöhettek szabadrúgással. A pontrúgás után a vendégek csatára elé került a labda, betört a büntetőterületen belülre, ahol Tatai érkezett, és a játékvezető szerint szabálytalanul szerelt, 11-es (jogtalanul), valamint sárga Tatainak. Az ítélet végrehajtója Csopaki volt, aki a kapu bal alsó sarkába lőtt, 0-2.


Forrás: foto24.hu (archív)

A 83. percben eldönthette volna a mérkőzést a BKV. Egy gyors kontra után Csopaki vette át a labdát, majd 11 méterről ziccerben lőhetett, de Vargának sikerült szögletre mentenie. A pontrúgás után Varga rosszul jött ki, de szerencséjére a labda a felső kapufáról hozzá pattant. Az utolsó percben szépített a VFC. Tatai lépett ki a védők között és higgadtan a kapu jobb alsó sarkába lőtt 1-2. A hosszabbításban már nem sikerült kiharcolni a döntetlent, így zsinórban ötödik mérkőzését is elveszette a Veszprém FC gárdája, így továbbra is a 14. helyen várhatja a jövő heti, Ajka elleni megyei rangadót.

veszprém fc - bkv előre 1:2 (0:1)

Veszprém, Stadion, 300 néző.
Vezette: Kovács Gábor (Hofbauer Roland, Hima Andrea)

Veszprém FC: Varga T. - Grósz, Pálfi, Fehér, Garai - Hudec, Szilágyi, Boromisza, Tatai – Szőllőskei, Finta. Vezetőedző: Orbán Tamás

BKV Előre: Vezér – Miklósvári, Selei, Csikós, Mayer – Fazekas, Cseri, Baranyai, Makrai – Csopaki, Varga E. Vezetőedző: Soós Imre

Cserék: Szőllőskei helyett Karakai a 46. percben, Hudec helyett Babik az 52. percben, Szilágyi helyett Sánta az 52. percben, illetve Varga E. helyett Nagy a 49. percben, Fazekas helyett Gajda az 57. percben, Selei helyett Sebők a 82. percben.

Gólszerzők: Tatai a 89. percben, illetve Csopaki a 26., 81. percben.

Sárga lapok: Boromisza, Tatai, Karakai, ill. Fazekas, Cseri.

További szombati eredmények:
Kozármisleny–Videoton-Puskás Akadémia 2–2
FC Tatabánya–Gyirmót 0–4
Szigetszentmiklós–Ajka 1–1
Budaörs–Ferencváros II 0–0
Vasárnap: GYŐRI ETO FC - BAJAI LSE, BARCSI SC - KAPOSVÖLGYE VSC
2010.11.03 Szerda: HONVÉD-MAGYAR FUTBALL AK. - PÉCSI MFC