Keserédes döntetlen

Az első félidő végén hátrányba került Veszprém FC-nek a győzelemre is megvolt az esélye a rendkívül gyenge színvonalú játékvezetést hozó mérkőzésen. A veszprémiek az előző szezont is beleértve, fennállásuk első NBII-es döntetlenjét játszották a Szigetszentmiklós ellen.

A mérkőzés elején a veszprémiek ragadták magukhoz a kezdeményezést. Az első lehetőségre a 6. percig kellett várni, ekkor Finta 20 méteres lövését kellett Kozmának hárítania. A vendégek az első negyedóra után kezdtek éledezni, ekkor kiegyenlítetté vált a játék, nagyobb helyzet azonban egyik kapu előtt sem alakult ki. Félóra elteltével Finta baloldali beadását az üresen álló Novothny fejelte közelről kapura, a középre tartó labdát Kozma bravúrral öklözte ki.

A 35. percben a semmiből szerzett vezetést az SZTK. Varga ívelte pontosan a labdát Feketéhez, aki a hazai védő mögül kibújva, Kádár mellett a kapu jobb oldalába fejelt (0-1). Az első játékrész utolsó percében egy jobboldali szöglet után Somorjai elé pattant a labda, aki a veszprémi védő szorításában kapura lőtt, de próbálkozását Kádár szép mozdulattal hárította.

A második játékrész elején egy gyors kontratámadás után Kádárnak kellett lábbal hárítani a vendégek próbálkozását. A következő percek eseménytelenül teltek, mindkét oldalon sok hiba csúszott a játékba, a kapuk nem forogtak veszélyben. A 69. percben szabadrúgáshoz jutott a VFC a szigetszentmiklósi kaputól mintegy 20 méterre. A labda mögé Hegedűs állt, aki mesterien csavart a jobb felső sarokba (1-1). A gól után a veszprémiek játszottak mezőnyfölényben, a vendégek láthatóan megelégedtek az egy ponttal is. A 85. percben Bosnjak baloldai szabadrúgását Hegedűs fejelte vissza a kapu elé, a berobbanó Novothny centikkel maradt le a labdáról. Két perccel később Novothny ugrott ki egy szép csel után, lövését Kozma hárította, majd Nikolin próbálkozott egy labdaszerzés után, azonban a vendégek kapusa ismét a helyén volt.

 

mérkőzéstükör

Vágó Attila: Gyenge színvonalú mérkőzésen mindkét csapat sok hibával játszott. Nem érdemeltünk győzelmet, de az ellenfél sem. Ami örvendetes, hogy a 35. mérkőzésünkön sikerült megszereznünk az első döntetlenünket. Ezzel a hazai egy ponttal nem érünk semmit, csak akkor, ha végre idegenben is sikerül nyernünk. A jövő héten egy olyan Dunaújvárossal játszunk, akik ellen van esélyünk a győzelemre, de teljesen más mentalitásban kell hozzáállni a mérkőzéshez. A mai meccsen a győzni akarás, az agresszivitás hiányzott a játékosokból, ezen változtatni kell. Varga Tamás még a következő héten sem állhat rendelkezésünkre, de Czvetkó József várhatóan már pályára léphet a Dunaújváros ellen.

Várhidi Péter: Küzdelmes mérkőzés volt. A vezetés birtokában meg lehetett volna nyerni az összecsapást, de megelégedtünk az eredménnyel, majd a veszprémi egyenlítő gól után a hazaiaknak volt több lehetősége. A döntetlen igazságos.

Veszprém FC - SZTK-erima 1:1 (0:1)

Veszprém: Kádár - Garai (Szöllőskei a 75.), Hegedűs, Lang, Bosnjak - Hevesi-Tóth, Thiago, Molnár, Finta (Leitold az 57.) - Novothny, Alex (Nikolin az 55.).
Vezetőedző: Vágó Attila

Szigetszentmiklós: Kozma - Csák, Szamosi, Szamosszegi, Sadjo (Csizsár a 75.) - Barna, Irakliy, Bonifert (Fekete a 17.), Somorjai - Varga, Fekete (Csepregi a 62.).
Vezetőedző: Várhidi Péter

Gólszerzők: Hegedűs a 69. percben, illetve Fekete a 35. percben.

Sárga lapok: Bosnjak, Molnár, illetve Barna, Irakliy, Varga.  

1

 

Képgaléria