Közbeszólt az időjárás

2-1-es Veszprém FC vezetésnél, a második félidő elején jött hóvihar miatt félbeszakadt a Haladás II. elleni szerdai felkészülés mérkőzés.

veszprém fc - szombathelyi haladás II. 2-1 (félbeszakadt)

Veszprém FC: Varga T - Garai, Császár, Lang, Bosnjak - Nikolin, Hevesi-Tóth, Molnár, Leitold - Bali, Finta. Vezetőedző: Vágó Attila.

Haladás II.: Rózsa - Búrány, Jagodics, Devecseri, Farkas - Nagy B., Hanzl, Kulcsár, Gyurján - Oross, Ugrai. Edző: Tóth László. Cserék: Mursits, Czafit, Horváth D., Kalász, Szakály és Skriba.

Gólszerzők: Bali 2, ill. Oross.

Az MLSZ jogi apparátusának tagjai (gyakorló bírók, ügyészek és ügyvédek) az elnökség felkérésére megvizsgálták a hatályos szabályokat, és végül egyhangúan döntöttek arról, hogy - a fogadási csalásokkal összefüggésben kialakult jogi helyzet miatt, a sportág tisztaságának megvédése érdekében - szabálymódosításokra van szükség, amelyeket elnökségi határozatban is rögzítettek.

Az új versenyszabályzat ezzel kapcsolatban így rendelkezik: (Forrás: mlsz.hu)

"Az a sportszakember, továbbá labdarúgó, aki ellen labdarúgó-mérkőzés eredményének vagy eseményeinek bármilyen módon történő jogellenes befolyásolása okán közvádas, szándékos bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult, az MLSZ versenyrendszerében semmilyen tevékenységet nem folytathat az eljárás jogerős befejezéséig, megszüntetéséig."

A fegyelmi szabályzatban megjelenő új passzus szerint a fogadási csalásért jogerősen elítélt labdarúgókat, sportszakembereket, súlyos esetben, a Sporttörvény módosítása miatt, akár örökös eltiltással is sújthatják.

"Az a sportszakember, továbbá labdarúgó, akit labdarúgó-mérkőzés eredményének vagy eseményeinek bármilyen módon történő jogellenes befolyásolása miatt közvádas, szándékos bűncselekmény elkövetéséért a bíróság jogerősen elítélt, az olyan mértékben sérti a labdarúgás fair play szellemét, etikai normáit, gazdasági érdekeit, hogy a fegyelmi bizottság köteles eljárni és az alábbi büntetéseket kiszabni:
- eltiltás a labdarúgással kapcsolatos minden tevékenységtől-egytől tíz évig terjedő időtartamra.
- végleges eltiltás a labdarúgással kapcsolatos minden tevékenységtől." A fenti rendelkezések március 1-jével lépnek életbe.

Ennek értelmében az NB2 tavaszi második fordulóban már nélkülöznie kell a VFC-nek a  tavaly meggyanúsított H. Gyulát. Mint ismeretes, a védőt még siófoki játékosként hoztak képbe egy gyanús mérkőzéssel kapcsolatban.