A végelszámolásnál még sokba kerülhet

A Veszprém FC megérdemelt győzelmet engedett ki a kezéből a Győri ETO FC II ellen, a végén a szerencse is elpártolt a hazai csapattól.

Nagy melegben léptek pályára a csapatok a Veszprém FC idénybeli első hazai mérkőzésén, ahol a Győri ETO FC II. gárdája volt az ellenfél. A vendégek védelmében helyet kapott a nemrég még veszprémi színekben futballozó Lang Ádám, de az első keretből is volt jól ismert játékos, elég ha csak Nicorec, vagy Dudás, illetve Tokody nevét említjük. Nálunk továbbra sem tudta Vágó Attila a legjobb együttesét a pályára küldeni, csupán Hevesi-Tóth volt, aki már a rendelkezésére tudott állni.

A kezdőrúgást a 70. életévét betöltő Mikó Zoltán, a bakonyi gárda törzsszurkolója végezte el. Az első tíz perc kiegyenlített játékot hozott, bár a Veszprém birtokolta többet a labdát, nagyobb helyzet egyik kapu előtt sem alakult ki. A 14. percben a semmiből szerzett vezetést a Veszprém. Nikolin szelidített meg egy hosszú indítást a jobb oldalon, majd két csel után Molnár Tibor elé gurította a játékszert, aki 16 méterről kilőtte a jobb felső sarkot (1-0). Két perccel később jött a hidegzuhany, mikor az elalvó hazai védők közül Németh lépett ki, és a rosszul kifutó Kádár mellett a kapuba pörgetett (1-1).

A gyors gólváltást követően a vendégek játszottak mezőnyfölényben, a bakonyi védelemnek több esetben is az utolsó pillanatban kellett szerelnie a vendég játékosokat. A 30. percben egy jobb oldali szabadrúgás után a hosszú saroknál érkező Köles elé került a labda, de nagy helyzetben rosszul találta el. Az utolsó negyedórában a VFC veszélyeztetett többet, sőt a vezetést is sikerült újra megszerezni. A 35. percben Bosnjak szögletére Császár érkezett remek ütemben, fejese először még elakadt a győri védőben, de a visszapattanó játékszert a földön fekve Nagy Gergely kapujába lőtte (2-1). Az első félidőben még egy távoli Molnár Zoltán lövést jegyezhettünk fel, így egygólos veszprémi vezetéssel mehettek pihenőre a csapatok.

A fordulást követően Vágó Attila tanítványai ragadták magukhoz a kezdeményezést. Az első nagy lehetőségre nem kellett sokat várni, az 51. percben Bosnjak szabadrúgása találta meg a hosszú sarkon teljesen üresen hagyott Molnár Tibort, de az első találat szerzője lövés helyett cselt választott, így a próbálkozását a vendég védők blokkolni tudták. Az 52. percben egy jobb oldali szöglet után Vágó Leventét tüntették el a 11-es pontnál, a játékvezető büntetőt ítélt. A labda mögé Szabó Zsolt állt, aki higgadtan kilőtte a jobb alsó sarkot (3-1).

Az 55. percben egy hatalmas hibát kihasználva szépítettek a vendégek. Egy előrevágott labdára Kádár teljesen feleslegesen szaladt ki a kapujából, az egy perce csereként beállt Serfőző köszönte a lehetőséget, és az üres kapuba emelt (3-2). Még fel sem ocsúdtak a hazaiak a történteken, máris jött az újabb hidegzuhany. Németh Lászlóhoz került a játékszer a bakonyi kaputól mintegy 30 méterre, majd a fiatal támadó egy lövésre szánta el magát, a távoli bomba védhetetlenül vágódott Kádár kapujának jobb felső sarkába (3-3).

A hátralévő időben a Veszprém hatalmas erőfeszítéseket tett a győztes gól megszerzése érdekében, de vagy a védők hárítottak, vagy a játékvezető volt könyörületes a Rába-partiakhoz. A pálya kettészakadt, középpályát nem nagyon lehetett felfedezni, mindkét együttes nyílt sisakkal támadott. A 63. percben Szabó Zsolt beadását Hevesi-Tóth kezelte le a 16-os vonalánál, majd ballal centikkel lőtt a kapu fölé. Tíz perrcel a vége előtt Bosnjak vállalkozott egy távoli lövésre, ígéretes próbálkozását Nagy Gergely bravúrral húzta le a levegőből.  Az utolsó hatalmas gólszerzési lehetőség is a VFC előtt adódott. Egy baloldali szabadrúgást középen megcsúsztattak a hazaiak, Nagy hatalmas bravúrral hárított, a kipattanót Szöllőskei passzolta középre, de a labda végiggurult a gólvonalon.

mérkőzéstükör

Vágó Attila: Valamiért nagyon nem szeret bennünket az Isten. Három-egyes vezetésünk után csak magunkat okolhatjuk a pontok elvesztéséért. A biztos előny tudatában már mindenki elkönyvelte a győzelmet, csak egy ember nem, a kapusunk, aki nagyon gyenge teljesítményt nyújtott. Néhány játékosomnak el kell gondolkodnia a teljesítményén. Tarczy Pál már több, mint tíz napja intenzív osztályon fekszik, nagyon hiányzik a csapatból, mielőbbi gyógyulást kívánunk neki. A továbbiakban ilyen teljesítmény(ek) nem fér bele a játékba, ha ott akarunk lenni az első öt között. A veszprémi labdarúgás következő tíz éve forog kockán ebben a szezonban. A sérültek közül Honma még kb. 4-6 hétig, Eugene 3 hétig nem állhat a rendelkezésemre, valamint úgy néz ki, hogy Tarczyra már ebben a szezonban nem számíthatunk. Az esetleges új kapus igazolásával kapcsolatban le kell ülnöm a vezetőséggel egyeztetni.

Sándor István: Nem sok csapat visz el ponto(ka)t Veszprémből, ezért nekünk nagyon fontos volt ez a döntetlen. Ha nem is játszottunk jól, de úgy érzem, hogy az egy pontra rászolgáltunk. A Veszprémnek és Attila barátomnak nagyon sok sikert kívánok a továbbiakban.

Veszprém FC - Győri ETO FC II 3:3 (2:1)

Veszprém FC: Kádár - Nagy, Császár, Makrai, Bosnjak - Nikolin (Burcsik a 61.), Molnár Z., Vágó (Nyitrai a 81.), Hevesi-Tóth, Molnár T. (Szöllőskei a 85.) - Szabó Zs.
Vezetőedző: Vágó Attila

Győri ETO FC II.: Nagy - Dudás (Varga az 52.), Lang, Nicorec (Serfőző az 52.), Tokody, Köles, Kálmán, Németh, Miklós (Fekete a 33.) - Paget, Kozma
Vezetőedző: Sándor István

Gólszerzők: Molnár a 14., Császár a 35., Szabó Zs. az 53. percben, illetve Németh a 16 és az 57., Serfőző az 55. percben.
Sárga lap: Császár a 31. percben, illetve Paget a 45., Köles az 56. percben.

 galeria_246

Képgaléria