Igazságos pontosztozkodás

A sok technikai hibával és kevés támadójátékkal tarkított mérkőzésen igazságos döntetlent ért el a VFC az utolsó percben egyenlítő Sopron ellen.

A hazaiaknál hosszú idő után kapott helyet a kezdőcsapatban a súlyos sérüléséből felépült Tarczy Pál, viszont az edzésen megsérülő Szabó Zsolt nem tudott Vágó Attila rendelkezésére állni.

Az első negyedórában mindkét csapat próbálta felmérni ellenfele taktikáját, nagyobb helyzet egyik kapu sem előtt alakult ki, a felázott talaj is közrejátszott a sok pontatlanságban. Az első lehetőségre 17 percet kellett várni, ekkor Hevesi tört be az alapvonalnál egy nagyszerű csellel a vendégek tizenhatosán belülre, lövése azonban célt tévesztett. A 26. percben Bosnjak szögletét Sásdi kapus a kapufára tudta csak ütni, így szöglettel jöhetett a VFC. Egy perccel később hatalmas helyzet maradt ki a soproni kapu előtt. Bosnjak ívelt át a jobb oldalról a soproni kapu túloldalához, a tisztán érkező Homma a kapus lábába fejelte a labdát. A félidő hátralevő részében elsősorban a küzdelem dominált, mindkét csapat sok technikai hibát vétett, az utolsó passzok nem sikerültek.

A második játékrész elején első helyzetéből megszerezte a vezetést a bakonyi gárda. Egy kapu előtti kavarodás után a kontrázni próbált a Sopron, de röviden szöktették a kiugró játékosokat, így a lefülelt labdát Nikolin visszaemelte, és Bosnjak 12 méterről a soproni kapu jobb oldalába lőtt (1-0).Az 55. percben Nikolin bal oldalról, kb. 20 méterről végzett el egy szabadrúgást, lövése a felső lécet érintve hagyta el a játékteret. A 60. percben váratlanul egyenlítettek a soproniak. Egy remek akció után a balról beívelt labdát az érkező vendég játékos középre fejelte, ahol az üresen álló Varga közelről Tarczy kapujába helyezett (1-1).

A 69. percben Bosnjak ugratta ki Szöllőskeit, de lövés helyett cselezett és a vendégek kapusa felszedte a labdát. A mérkőzés kiegyenlített volt ebben a szakaszban, mindkét fél hajtott a győzelemért, de a sok pontatlanság olykor a nézők idegeit is borzolta. Két perccel a befejezés előtt a VFC került előnybe, Hevesi-Tóth fejelt mintaszerúen egy beadást a kapu jobb felső sarkába (2-1). Már mindenki elkönyvelte a hazai sikert, amikor Deme 20 méterről, kapásból hatalmas gólt ragasztott a kapunk bal oldalába (2-2).

Megfelelő számú jelentkező esetén a Veszprém FC együttese szurkolói autóbuszt indít a szombati Baja elleni mérkőzésre (11.03. szombat 13.30). Az útiköltség előlegének - 2.000.- Ft - befizetésével lehet szerda délig jelentkezni Czaha Dánielnél a klubházban.

mérkőzéstükör

Bücs Zsolt: Igazságosnak tartom a döntetlent, először éreztem azt, hogy a meccs közben végre folyamatosan kommunikálnak a játékosok. Bár a találkozó lefújása előtt pár perccel még nagyon csalódott voltam, de az egyenlítés után valamennyire elégedett lehetek a csapat teljesítményével.

Vágó Attila: A játék minőségét tekintve én is reálisnak érzem a döntetlent, bár amelyik csapat a 88. percben vezet, annak meg is kell nyernie a találkozót, mi azonban Hevesi gólját követően már kissé kiengedtünk, s ez azonnal meg is bosszulta magát. Sajnos csatárhiánnyal küszködünk, bízom benne, hogy sérültjeink hamarosan felépülnek. A hátralévő mérkőzéseken a lehető legtöbb pontot kell szerznünk ahhoz, hogy tavasszal megcélozzuk legalább az 5. helyet.

veszprém fc - soproni vse 2:2 (0:0)

Veszprém FC: Tarczy - Nagy, Molnár Zoltán, Császár, Bosnjak - Nikolin, Hevesi-Tóth, Nyitrai (Leitold a 70. percben), Vágó (Garai a 81. percben), Molnár Tibor (Szöllőskei a 64. percben) - Homma Vezetőedző: Vágó Attila

Sopron VSE: Sásdi - Bognár, Baranyai, Seper (Fazekas a 40. percben), Varga - Horváth, Varga, Deme, Gaál - Pető (Balázs a 46. percben), Szabó (Gyánó a 76. percben)
Vezetőedző:
Bücs Zsolt

Gólszerzők: Bosnjak az 50., Hevesi-Tóth a 88., ill. Varga a 60., Deme a 90. percben.

galeria_272

Képgaléria