A 10. helyen telel a VFC

A kihagyott büntető és az elpuskázott ziccereknek köszönhetően egygólos vereséget szenvedett a Veszprém a Haladás II. ellen.

A hazaiaknál a kispadon kapott helyet a sérüléséből visszatérő Hevesi-Tóth, míg a vendégeknél a kezdőcsapatban bizonyíthatott Kenesei Krisztián, akit Artner Tamás száműzött az első csapat keretéből.  A Paksról kölcsönből érkező Kiss Máté a mai napon utoljára szerepelt a Veszprém FC keretében, a Tarczy Pál pótlására igazolt kapus visszatér a klubjához.

Az összecsapás nagy veszprémi lehetőségekkel indult. A 6. percben Szabó Zsolt került hatalmas helyzetbe, azonban a kapussal szemben állva mellétekerte a játékszert. Két perccel később Thiago – Homma – Thiago volt a labda útja, utóbbi lövése már a kapuson is túlhaladt, azonban az egyik vendég védő a gólvonalról kivágta a labdát.  A 10. percben egy hazaadást Tarczy rúgta ki rosszul, de szerencsére az utolsó pillanatban még fel tudta szedni a labdát a vendég támadó elől.

A 12. percben a szabadrúgás specialista Kenesei próbálkozhatott 18 méterről, a szabadrúgást azonban Tarczy bravúrral ütötte ki a mezőnybe. Nem sokkal később sérülés miatt le kellett cserélni a rutinos szombathelyi csatárt. A 29. percben egy lerántást követően jogos tizenegyeshez jutott a VFC. A megítélt büntetőt Szabó Zsolt végezte el, lövését azonban Gőcze hárítani tudta. A 40. percben Bosnjak remek beadása után Homma kerülhetett volna ziccerbe, azonban nem sikerült megszelidítenie a játékszert.

Az első játékrészben kisebb fölényben játszott a Veszprém, a kapu előtt azonban elfogyott az ötlet a támadók előtt, és az ordító helyzetek kihasználatlanul maradtak.

A szünetben Vágó Attila kettőt is cserélt: a megsérült Thiago és Nyitrai hagyta el pályát, helyükre Nikolin és Hevesi-Tóth érkezett. Az 51. percben egy beadás után előbbi került helyzetbe, azonban ballal csúnyán eltörte a labdát. A 61. percben ismét egy ajtó-ablak helyzetet sikerült kihagynia a VFC-nek. Osváth adott be remekül, labdája Szabó előtt még elment, Homma azonban elérte, és 3 méterről a kimozduló Gőczébe rúgta a labdát.

Ahogy a labdarúgásban lenni szokott, a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat. A 63. percben az üresen álló Farkas Márk elé került a labda a tizenhatos vonalánál, aki Tarczy felett a hálóba emelte a labdát (0-1). Tíz perccel később megduplázták előnyüket a vendégek. Egy bal oldali támadás végén Hanzl az üres kapuba passzolta a labdát (0-2). Két perccel a befejezés előtt szépített a VFC. Bosnjak 22 méteres szabadrúgásból talált be Gőcze kapujába (1-2).

A veszprémiek sajnos a több hazai mérkőzésen is látott gyenge helyzetkihasználásuknak köszönhetően szenvedtek vereséget a tehetséges fiatalokból álló szombathelyiek ellen, így Vágó Attila fiai a 10. helyen várhatják a tavaszi folytatást.

Mérkőzéstükör

Vágó Attila, Veszprém FC: A mai napon mindent kihagytunk, amit ki lehet hagyni, ráadásul az első félidőben 11-est is hibáztunk, ami sorsdöntőnek bizonyult. A vendégek kapusa, Gőcze zseniálisan védett, az említett büntető mellett 3-4 100%-os ziccert is hárítani tudott, és ahogy az lenni szokott a sok kihagyott helyzet megbosszulta magát, hiszen a Haladás könyörtelenül kihasználta helyzeteit. Ilyen a labdarúgás…Forrás: veszpremfc.hu

Tóth László: - Az egyik legnehezebb idegenbeli mérkőzésünk volt, mégis győztünk. A sikerben döntő szerepe volt kapusunknak, aki 0-0-nál büntetőt hárított, majd miután előnyt szereztünk, a kritikus pillanatokban a védőkkel együtt, sok nehéz helyzetben segítette csapatunkat. Forrás: haladas.hu.

Veszprém FC - Szombathelyi Haladás II. 1-2 (0-0)

Veszprém, 250 néző. Vezette: Radványi Ádám( Horváth Zoltán, Szeles Krisztina)

Veszprém FC: Tarczy – Molnár T., Molnár Z., Császár, Bosnjak – Osváth, Nyitrai (Hevesi-Tóth, a szünetben), Vágó (Szöllőskei, a 75. percben), Thiago (Nikolin, a szünetben) – Homma, Szabó. Edző: Vágó Attila

Szombathelyi Haladás: Gőcze – Szeles, Jagodics, Nagy, Farkas – Szakály, Hanzl, Kalász (Fider a 85.percben), Németh – Kenesei (Dallos a 19.percben, Grabant a szünetben), Czafit. Edző: Tóth László.

Gólszerzők: Bosnjak a 88.percben, ill. Farkas a 62., Hanzl a 74. percben.

Sárga lapok: Nyitrai, Nikolin, ill. Nagy, Farkas, Hanzl.

További eredmények: Puskás Akadémia-Baja 3-0, Tatabánya-Sopron 0-0, ZTEPaks II. 2-0, Szigetszentmiklós-Győri ETO II. 1-2, Ajka-Gyirmót 2-2, Kaposvár II.-Kozármisleny 0-3, BKV Előre-Csákvár 0-1.

 /admin/libs/php/szavazas.php?_time=1353863556&id=18