Remek évnyitó győzelem

Végig magabiztosan vezetve győzte le hazai pályán a soproni SMAFC-NYME együttesét a VESC férfi kosárlabdacsapata az év első meccsén.

Rendkívül idegesen kezdtek a csapatok, az eladott labdák mellett pontatlan dobások jellemezték a mérkőzés elejét. Az első kosárra a 3. percig kellett várni, Csaplár-Nagy révén a SMAFC-NYME szerzett vezetést. Fej-fej mellett haladtak a felek, majd egy 8-2-es szakasz következett, amivel 5 pontos előnyre tett szert a Veszprém. Bár még vissza tudtak kapaszkodni a soproniak, az utolsó percekben a hazaiak játéka érvényesült.

A folytatásban továbbra is a veszprémiek domináltak, állandósult a 10 pont fölötti különbség. A SMAFC-NYME-nél Szlávik bizonyult húzóembernek, de társai nem tudtak felnőni hozzá. Haza részről pedig mindig volt valaki, aki új lendületet adott a csapatnak, különösen Nagy Róbert volt elemében. A nagyszünetre már 20 pont fölé nőtt a különbség a csapatok között.

A második félidő elején a SMAFC-NYME átvette az irányítást, büntetők révén pedig folyamatosan faragott hátrányából a vendég együttes. Kováts Viktor triplájával tartotta a lelket a hazaiakban, Nagy Róbert kosaraival pedig ismét megnyugtató előnnyel vezetett a VESC. Az utolsó percekben azonban Rostás és Czeller pontjainak köszönhetően 14 pontra zárkózott a Sopron.

A záró etapot 5-0-al kezdte a Veszprém, amivel tulajdonképpen végképp el is döntötte a mérkőzést. A hátralévő időben felváltva estek a kosarak. Az utolsó percben ugyan Ugaros és Nagy bevágott egy-egy triplát, ez csupán az eredmény kozmetikázására volt elegendő. A vége 83-67.

VESC - SMAFC-NYME 83:67 (21:14, 30:16, 13:20, 19:17)

Veszprém, Vetési Albert Gimnázium 100 néző. Vezette: Benedek Z., Szalai Zs., Dombay L.

SMAFC: Szlávik 17, Csaplár-Nagy 15, Balogh 1, Rostás 7, Török 3/3. Csere: Ugaros 10/3, Nagy 7/3, Czeller 5, Berneczei, Jávor 2. Edző: Vetési Imre, Barlai Tamás.

VESC: Sefcsik 3/3, Kováts 11/6, Nagy 20/3, Szabó 20, Horváth R. 9. Csere: Oltárczy 10/3, Czakó 10, Horváth O., Gáspár, Szél. Edző: Kovács Nándor.

2

Képgaléria