Egy félidő előnyt kaptak a szlovénok

A magyar futsalválogatott Veszprémben 4-2-es vereséget szenvedett a szlovénoktól felkészülési mérkőzésen.

Az Európa-bajnoki selejtezőkre készülő futsalválogatott kedden délután Veszprémben mérte össze erejét a szlovénokkal. A mérkőzés előtt Esterházy Márton, az MLSZ Futsal Bizottságának elnöke és Ragadics Ferenc, az UEFA Futsal Bizottságának tagja köszöntötte a 75. válogatott meccsén pályára lépő Trencsényi Jánost és az 50. mérkőzését játszó Lovas Norbertet.

Az első percek kiegyenlített játékot hoztak, majd a 6. percben a mieink második sora megszerezte a vezetést: Trencsényi verte meg egy az egyben védőjét, majd a kapus lábai mellett a kapu közepébe lőtt. A válaszra nem sokat kellett várni, egy jobb oldali szöglet után egyenlítettek a szlovénok, majd nem sokkal a középkezdés után egy pontos akció végén megszerezték az egyenlítést. A szlovénok harmadik találata előtt Balázs Zoltán nagyot védett, de a kipattanóra nem a mieink értek oda előbb. Dróth Zoltán azonnal válaszolhatott volna, de ziccerben a kapusba lőtte a labdát. 

A fordulás után egy veszélytelennek tűnő szituációban peches gólt kaptunk, de nem sokkal később Rábl János közelről kettőre csökkentette a különbséget. A félidő hátralévő részében a magyar válogatott játszott veszélyesebben, de hiába cseréltük mezőnyjátékosra a kapust az utolsó öt percre, a szlovénok kivédekezték a hajrát és 4-2-re megnyerték a meccset. A második félidőben két újoncot is avatott a magyar válogatott, Hegyesi Zsolt és Vidák Balázs is első válogatott mérkőzésén lépett pályára.

Mérkőzéstükör

Frank Tamás, szövetségi edző: - Az első félidőben tompán, pontatlanul, sok hibával játszottunk, ezen a szinten már megbüntetik az ellenfelek az ilyen teljesítményt. A második félidőben valamelyest feljavult a játékunk, de ezúttal szerencsénk sem volt. A szlovénok megérdemelten nyerték meg a mérkőzést, nekünk pedig tanulnunk kell a hibákból, hogy az Eb-selejtezőkön ne fordulhasson elő hasonló produkció.

Magyarország - Szlovénia 2:4 (1:3)

Magyarország: Balázs - Lódi, Dróth, Harnisch, Németh, csere: Pallai (kapus), Nagy, Frank, Szécsi, Trencsényi, Lovas, Hegyesi, Vidák, Rábl
Szövetségi kapitány: Frank Tamás

Szlovénia: Puskar - Fetic, Lujet, Osredkar, Melink, csere: Modej (kapus), Stender, Vrhovec, Bizjak, Drobne, Rosic, Radonic, Kroflit
Szövetségi kapitány: Dobovitnik Andrej

Gólszerzők: Trencsényi a 6. és Rábl a 26. percben, illetve Lujet a 6., Osredkar a 7., Melink a 12., Nagy (öngól) a 22. percben.

Képgaléria