Nem dőlnek hátra

Ahogy a középházi rájátszás első, úgy a második köréből is kettős sikerrel juthat tovább a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém, amely május 8-án (péntek, 19 óra) a Falco KC Szombathely II-t fogadja.

A mieink az NB I/B Nyugati-csoportjának alapszakasza után az EKF-Eger KOK SE-t múlták felül, őket oda-vissza legyőzték, s most jó esély van arra, hogy a vasiakkal is eképpen tesznek. A legjobb tizenkettő közé már jegyet váltott Sipos Ádámék a második forduló első felvonásán - a huszonnégy pontos idegenbeli diadalukkal (58-82) - hovatovább pontot tettek a továbbjutás kérdésére. A tartalékos hazaiakat hamar elbizonytalanították. Fegyelmezett csapatmunkával szolgáltak, elosztották egymás között a terheket, s a produkciójukat csupán két nyúlfarknyi hullámvölgy jellemezte.

Az első mérkőzésen megsemmisítő erejű csapást mértek a szombathelyiekre, ám nem dőlnek hátra a képzeletbeli karosszékükben. A Vetési gimnáziumban tartandó visszavágón is remekül szednék a lepattanókat, agresszíven védekeznének, kellőképpen koncentrálnának, kombinatívan kosárlabdáznának, hogy a játék majd’ minden elemében felülmúlják a vetélytársukat. Ha így lesz, harcba szállhatnak a másodosztály kilencedik helyéért (a másik ágon a Budapesti Honvéd SE és a Békési SzSK viaskodik).

- Természetesen ezúttal is nyernénk, hiszen szeretnénk kiszolgálni a közönségünket – mondta Mérész Csaba vezetőedző.