Megkezdődött a síszezon az eplényi pályán

Birtokba vehetik a sízők az eplényi sípályát december második hetében, ha az időjárás engedi. Új étteremmel és sportbolttal, megújult kölcsönzővel várják a téli sport szerelmeseit a síarénában - tájékoztatta csütörtökön az MTI-t a Síaréna Kft. cégvezetője.

Mint Ebele Bálint elmondta, november utolsó napjaiban megkezdték a hóágyúzást, így kedvező időjárási feltételek mellett december második hetében meg lehet majd nyitni a sípályát.

Hozzátette: 44 hóágyú működik Eplényben, amelyekkel óránként összesen 600 köbméter havat lehet gyártani, így néhány hideg nap elegendő a fő sípálya és a tanulópálya behavazásához.


MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Az idei szezonban több újdonsággal is találkozhatnak az Eplénybe látogató sízők - jegyezte meg a cégvezető.

Többek között változott a létesítmény neve, Intersport Síaréna Eplény néven működik tovább, valamint a korábbi vendéglátóhelyek mellett épült egy új étterem, amely száz főnek biztosít fedett ülőhelyet - közölte.

Új épületbe költözik és teljesen megújul a síkölcsönző, amelynek bővül a kínálata. A régi kölcsönző helyén kialakított sportboltban a síeléshez szükséges kiegészítőket lehet majd vásárolni.


MTI Fotó: Bodnár Boglárka

A korábbi években működő négyüléses, a három csákányos felvonó és az oktatólift az idei szezonban is várja a sízőket, működik majd a síiskola és közlekednek a síbuszok - fűzte hozzá.

Ebele Bálint elmondta: kedvező téli időjárás esetén a síarénában összesen 8 pályán lehet sízni összesen 7,5 kilométer hosszan.