Idegenben is legyőzték a Velenjét

A címvédő Telekom Veszprém négy góllal győzött a szlovén Velenje vendégeként a férfi kézilabda SEHA Liga csütörtöki játéknapján.

Mérkőzéstükör (forrás: handballveszprem.hu)

Xavi Sabaté: Gratulálok az ellenfélnek, hiszen jól játszottuk. Tiszteljük őket, hiszen emlékszünk, hogy milyen nehéz volt ellenük otthon pár héttel ezelőtt. Ráadásul visszatért a csapatukba sérülése után Alem Toskic, aki minden tekintetben nagy segítségére van a Velenjének. Gratulálok a játékosainknak a győzelemhez. Ez a szezon nagyon nehéz, a játékosok nagy erőfeszítést tesznek, és főleg itt az év végén a rengeteg meccs és utazás sokat kivesz belőlük. Nagyon kemény meccs volt. Szerencsére több leindítás gólt tudtuk szerezni az második félidő elején, és az így kialakított előnyt meg tudtuk tartani a meccs végéig. Soha nem szoktam a játékvezetőkkel foglalkozni, de most úgy érzem eljött az ideje, hogy szót emeljek ezzel kapcsolatban, mivel az nem normális, ami ebben az idényben zajlik a mérkőzéseinken velünk szemben, akár a Bajnokok Ligájában, akár a SEHA Ligában. Remélem, hogy az idény hátralevő részében ugyanannyira tisztelni fognak minket, és korrektek lesznek velünk a játékvezetők, mint a többi csapattal. Sok szerencsét kívánok a Velenjének a szezon hátralevő részére.

Gasper Marguc: Az első félidőben nem tudtuk még eldönteni a meccset. A második játékrész volt a kulcs. A végéig tartottuk az 5-6 gólos különbséget, így nyugodtabban érkezhettünk a meccs hajrájára. Gratulálok a Velenjének a jó meccsez, remek kézilabdát játszottak. Sok szerencsét kívánok nekik a jövőre nézve.

Borut Plaskan: Gratulálok a Veszprémnek a győzelemhez, amelyet megérdemeltek. Úgy érzem, több volt bennünk a mai meccsen, de a második játékrész első tíz perce sajnos nem jól sikerült. Az öltözőben megbeszéltük, hogy ez nem történhet meg, ám mégis így lett. A Veszprém kapusa nagyszerűen védett, de mi sem tudtunk igazán koncentrálni. A játékosaink nem felemelt kézzel érkeztek a mai meccsre, és igyekezte megmutatni az utolsó pillanatig, hogy mit tudnak. A végére nagyjából elfogadható eredményt sikerült kialakítanunk.

Alem Toskic: Gratulálok a Veszprémnek a győzelemhez. A második félidő elején vesztettük el ezt a meccset, amikor is a Veszprém 5-6 gólt szerzett. Végig üldöztük őket, de sajnos, nem sikerült utolérnünk. Ezzel a meccsel nem vesztetünk semmit, viszont nagyon jó lecke volt számunkra.

Gorenje Velenje - Telekom Veszprém 27:31 (12:14)

Velenje, vezette: Satordzija, Pendzic (bosnyákok)

Velenje: Rok Zaponsek - Nejc Cehte 2, Niko Medved 4/1, Rok Ovnicek 3, Vid Levc, Alem Toskic 7, Gregor Potocnik 3, csere: Rok Golcar 1, Blaz Klec 2, Matjaz Brumen 5/3
Vezetőedző: Borut Plaskan

Veszprém: Mikler Roland - Dragan Gajic 7/3, Nagy László, Andreas Nilsson 4, Lékai Máté 5, Momir Ilic 6, Ivánscik Gergő 3, csere: Gulyás Péter 2, Gasper Marguc 2/1, Ancsin Gábor, Renato Sulic 2, Mirsad Terzic, Ligetvári Patrik
Vezetőedző: Xavier Sabaté

Hétméteresek: 4/4, illetve 4/7
Kiállítások: 12 perc, illetve 6 perc