Szombat délutáni láz

Az esti bulira jó bemelegítés volt a Telekom Veszprém - Metalurg Skopje mérkőzés, a nem megerőltető összecsapáson könnyedén vágott a hazai csapat egy tucattal több gólt, mint a vendég.

Langyos meccsen könnyedén nyert a Telekom Veszprém 2017 első meccsén. A SEHA-Ligában a fiatal Metalurg Skopjét látták vendégül, amit az edző legenda Lino Cervar irányít. A macedónok az első perctől hét emberrel támadtak, lehozva kapusukat, ami a 10. percig volt járható út, addigra felébredt a hazai csapat és egy gyors 4-0- s sorozattal megmutatta fölényét és a félidőig nyolc gólos differenciát harcoltak ki.


Képgaléria a cikk végén

A második félidő elején bealudt a legnagyobb neveit pihentető Veszprém, a 40. percre öt góllal megközelítette az ellenfél Metalurg, de egy hétgólos sorozattal el is döntötte a Telekom a meccset. Az utolsó tíz percben Kuzmanovski tartotta csapatát, három találata hozzájárult, hogy „csak” egy tucat gól lett a különbség a két gárda között.


Mérkőzéstükör

Javier Sabaté: Szeretném megköszönni Iváncsik Gergőnek, hogy betegen is vállalta a játékot. A fiatal játékosaink jól játszottak, nem 100 százalékos még ez a csapat. Kicsit még fáradtak a játékosok, ez normális. A sérültek helyzetéről nem tudunk semmit. A védelmünk és a kapusunk fantasztikus volt, köszönhetően a kapusedzőnknek is.

Mirsad Terzic: Nehéz ellenük játszani, mert fiatalok és a hétemberes támadást játsszák. Gyorsak és koncentráltak voltak. A védekezésünk jó volt ugyan, de még tudunk rajta javítani. Reméljük, hogy minél előbb visszatérhetnek a sérültek, és a lehető legtöbbet hozzuk ki ebből a szezonból.

Lino Cervar: Tudtam, hogy nehéz mérkőzés lesz a csapatunknak, a mai nap egyszerűen jobb volt a Veszprém. Jól kezdtük a mérkőzést, de több hibát is vétettünk. Megmutatta a Veszprém, hogy magasabb szinten játszik, megérdemelték a győzelmet. Remélem, legközelebb jobban játszunk.

Nemanja Obradovic: Bebizonyította a Veszprém, hogy milyen jól tud játszani. Megérdemelt győzelmet aratott. A mi csapatunk nem teljesített jól, úgy érzem, a szintünk alatt játszottunk.

Telekom Veszprém - Metalurg Skopje 33:21 (15:7)

Veszprém, vezette: Canda Vladimir, Cech Marian (szlovákok)

Veszprém: Mirko Alilovic - Dragan GAJIC 6/2, Marko Kopljar 2, Renato Sulic 6, Chema Rodriguez, Momir Ilic 3, Iváncsik Gergő 4, csere: Schuch Timuzsin, Mirsad Terzic 1, Blaz Blagotinsek 5, Mirko Milasevic, Lékai Máté 2, Tóth Attila 2, Gulyás Péter 2
Vezetőedző: Javier Sabate

Metalurg: Darko Arsic - Martin Velkovski, Aleksandar Gugleta, Nemanja Obradovic 3, Stefan Drogrishki 2, Vanja Ilic, Filip Kuzmanovski 5, csere: Martin Tomovski (kapus), Nikola Kosteski 2, Marko Nelovski 1, Zharko Peshevski 5, Davor Palevski 1, Goran Krstevski 2/1
Vezetőedző: Lino Cervar

Hétméteresek: 1/1 illetve 3/1
Kiállítások: 4 perc, illetve 2 perc

6

Képgaléria