Tizennyolccal (!) nyert a Veszprém

Húsz percig tudta magát tartani a vendégcsapat, aztán a gyors játék és a Telekom Veszprém teljesen bedarálta őket.


Képgaléria a cikk végén

A mérkőzés előtt Evgeny Lushnikov végezte el a kezdődobást, aki 2004-től 2011-ig erősítette a csapatot. 309 meccsen 109 gólt lőtt, hatszoros magyar bajnok, ötszörös Magyar Kupa-győztes, de magáénak tudhat egy Kupagyőztesek Európa Kupája és egy Szuperkupa győztesi címet.

A meccsen a nagy iram ellenére csak a harmadik percben ünnepelhettek először gólt, Iváncsik Gergő volt eredményes. A találatát Renato Sulic lövése követte, majd három csurgói játékos volt eredményes, így a hatodik percben 3:2-re a vendégek vezettek, a mérkőzésen először és utoljára. A 13. percben ugyanis a nagy iramnak köszönhetően már 9:5 volt az állás, és a félidőig a veszprémiek hétre növelték az előnyüket, 20:13-mal fordultak a felek.

A folytatásban nem sikerült a vendégeknek további izgalmakat csempészni a mérkőzésbe, a 43. percben már számolta a közönség a tízet (26:16), majd a veszprémiek folytatták a 4:1-es sormintát, így az 58. percben már húsz (!) góllal vezettek (40:20). A végeredmény 40:22 lett, a várható győzelem jóval nagyobb gólkülönbséggel valósult meg.

Telekom Veszprém - Csurgói KK 40:22 (20:13)

Veszprém, vezette: Hargitai G., Markó G.

Veszprém: Mikler Roland - Dragan Gajic 1, Renato Sulic 6, Nagy László 2, Momir Ilic 9/1, Iváncsik Gergő 3, Chema Rodriguez 1, csere: Mirko Alilovic (kapus), Gulyás Péter 2, Schuch Timuzsin 1, Aron Palmarsson, Cristian Ugalde 2, Gasper Marguc 2, Blaz Blagotinsek 3, Lékai Máté 3, Ligetvári Patrik 5
Vezetőedző: Javier Sabate

Csurgó: Balogh Tibor - Varjú Martin 3, Aleh Astrashapkin 2, Gafar Hadziomerovic 3, Borut Oslak 2, Jakub Mikita 2, Bojan Radjenovic 5/1, csere: Balogh Ákos, Bartucz László (kapusok), Halász Levente, Pordán Bálint 1, Hanusz Egon 2, Géczi Áron 2, Csordás Marcell, Alvaro Rodrigues
Vezetőedző: Sótonyi László

Hétméteresek: 1/1, illetve 2/1
Kiállítások: 6 perc, illetve 2 perc.

Mérkőzéstükör

Javier Sabaté: Jó mérkőzést játszottunk, erős csapattal álltunk ki. Remek csapat ellen játszottunk, a csurgói gárda jól kézilabdázik, Sótonyi László jól dolgozik a fiatalokkal. Elégedett vagyok a mérkőzéssel, nem az eredmény volt a cél, hanem hogy együtt tudjunk játszani. A három legfontosabb hét jön a szezonban, harcolni fogunk minden sorozatban a kupáért. A csapat jól áll, friss, reméljük, hogy sérülésmentesen sikerül majd befejeznünk minden bajnokságot.

Ligetvári Patrik: Nehéz dolgunk volt, régen volt együtt a csapat, régen edzettünk együtt. Sikerült megcsinálnunk azt, amit elvártunk magunktól. Még messze a szezon vége, de szeretnénk elérni azt, amit kitűztünk az év elején.

Sótonyi László: Kicsit csalódott vagyok, mert több célunk volt, amiket nem sikerült megvalósítani. Két és fél hetes szünet után jöttünk. Szerettem volna, ha több labdát szerzünk, és a 2-2 elleni játék is megy. Ezek nem sikerültek, igyekszünk győzelemmel búcsúzni majd a szezontól, és leszűrni a tanulságokat.

Balogh Tibor: Felkészülten jöttünk, és igyekeztünk egy jó mérkőzést játszani. Tudtuk, hogy a televízió is közvetíti a meccset, meg szerettük volna mutatni, hogy jó csapat vagyunk. Nem sikerült végrehajtani, amit terveztünk, nem úgy sikerült a védekezés sem.

6

Képgaléria