Tartás nélkül nem megy

Nem érezte át a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém a másodosztályú kosárlabdaliga bronzmérkőzéséért kiírt találkozósorozat első fejezetét, a mieink szétesett csapat benyomását keltették; fáj kimondani, ám semmi keresnivalójuk nem volt a Vértes északnyugati lábánál.

A szemben állt felek az elmúlt években – szinte mindig – éles összecsapásokat vívtak egymással, sajnos ez nem így történt a zajló felsőházi play-off harmadik helyéért rendezendő párharc nyitányán. A vendégek múlt héten nem csak az elődöntőt vesztették el, hanem a tartásukat és az önbizalmukat is, lévén, tegnap gondok voltak a koncentrációjukkal, a hozzáállásukkal, a pontosságukkal és az elszántságukkal is. A korábban feljutásra vágyott, ám most megtört seregnek tűnt együttesünk (…mely nem igazán működött csapatként) képtelen volt megragadni a lehetőséget, nem mozgósított nagy energiákat a győzelem érdekében. A negyven perc alatt csupán két triplát dobtak és húsz lepattanót szedtek le. Az egyetemisták május harmincadikán (szerda, 18 óra), a Vetési gimnázium tornatermében javíthatnak a szezonbeli, illetve az évad végi megítélésükön, a két diadalig tartó bronzcsata második felvonásán. Már csak azért is, mert az idényben akkor játszanak utoljára a szurkolóik előtt.

Mérész Csaba: Gratulálok az oroszlányiaknak, a párharcban megérdemelten jutottak vezetéshez.

Oroszlányi SE Lions - Hoya-Pannon Egyetem Veszprém 104-73 (23-14, 35-20, 23-22, 23-17)

Oroszlány, 800 néző. Vezette: Boros, Kulcsár, Esztergályos.

Oroszlány: Illés 20/9, Kovács G. 19, Kiss K. 12, Zsíros 2, Spagnolo 8. Csere: Madár 21/12, Sömenek 9/3, Kiss Á. 1, Bödör 10, Bogatin 2, Schuj, Balla. Vezetőedző: Vavra András.

Veszprém: Helmeczi 2, Simon L. 6, Lógár 5, Pavlovic 25/3, Körtélyesi 4. Csere: Schéda 12, Kovács S. 9/3, Bodó 8, Bagó, Simon M., Schmitz 2. Vezetőedző: Mérész Csaba.