Bizonyítanának

A Veszprémi Kézilabda Kft. készen áll arra, hogy november huszonnegyedikén (szombat, 13 óra), a Százhalombattai KE ellen megvalósítsa az elképzeléseit, így próbálna minél jobb teljesítményt nyújtani.

Gárdánk az NB I/B Nyugati-csoport előző körében hiába igyekezett, mivel sok hibát vétett, kikapott a veretlen éllovas, a Nemzeti Kézilabda Akadémia otthonában (26-23). A mieink a bajnokin becsülettel küzdöttek, az első félidő jelentős részében rendre felzárkóztak, de a nagyszünet előtt csökkent a koncentrációjuk és a tópartiak pillanatai következtek. A fordulás után sem volt igazi a – a hullámzó előadást nyújtott – vendégek lendülete, az ellenfél nyomás alá helyezte őket, ám mikor szorult a hurok, rendezték a soraikat és visszajöttek a mérkőzésbe. A vezetést sajnos nem tudták átvenni: a hajrában nem hitték el, hogy véghez vihetik a bravúrt.

A három győzelemmel és öt vereséggel a nyolcadik helyre visszacsúszott bakonyiak a listavezető után ezúttal a még nyeretlen sereghajtóval találkoznak a Március 15. utcai teremben. A battaiak az első játéknapon ugyan kikaptak húsz góllal, azóta viszont „csak” néhány találat választotta el őket az aktuális riválisuktól.

– Mi főként nem a ránk váró vetélytárssal, hanem magunkkal, a saját játékunkkal foglalkozunk – mondta Éles József, a klubot működtető gazdasági társaság ügyvezetője. Mivel nem nézegetjük a tabellát, úgy készülünk, hogy a battaiak várhatóan nagy csatára késztetnek bennünket és komoly ellenállást tanúsítanak. A héten is dolgoztunk tovább, mert szeretnénk megmutatni a képességeinket; kijavítanánk az előző derbin elkövetett hibáinkat, illetve kézben tartanánk az irányítást. Fontos, hogy motiváltak legyünk, minél kevesebb technikai hibát vétsünk, meggyőző „műsorral” szolgáljunk, a kapus és a védőfal összhangban legyen, s ahogy védekezésben, úgy támadásban is bízzunk egymásban. Egy kicsit mindenben előrébb lépnénk és jó ritmusban kézilabdáznánk. Bizonyítanánk, hogy képesek vagyunk egymásért is küzdeni. Ha az elejétől kezdve jó iramot diktálunk, megfojtjuk az ellen támadójátékát és kíméletlenül kihasználjuk a lehetőségeinket, akkor magunkhoz ragadhatjuk a kezdeményezést.