A Győr hat góllal legyőzte a Ferencvárost

A címvédő Győri Audi ETO KC házigazdaként 39-33-ra legyőzte a Ferencváros csapatát a női kézilabda NB I szerda esti rangadóján.

A vendégek a montenegrói Bobana Klikovac és Djurdjina Malovic, illetve a holland Danick Snelder játékára nem számíthattak, a hazaiaktól pedig a norvég Nora Mörk és Tomori Zsuzsanna hiányzott. Előbbi súlyos térdsérülés után gyógyul, utóbbi éppen ezen a mérkőzésen tért volna vissza márciusi térdműtétjét követően, de influenzás megbetegedés miatt nem léphetett pályára.


MTI/Krizsán Csaba

A győriek közül a brazil Eduarda Amorim bokasérülés miatt már a második percben kivált, de csapattársai gyorsan reagáltak, rendezték a védekezést - aminek ő az egyik kulcsembere -, és a tizedik percben már 6-3-ra vezettek. Ezt követően viszont hat percig nem találtak be, amit az FTC kihasznált és egyenlített, ám a holland Nycke Groot vezérletével 5-0-s sorozattal válaszolt a Bajnokok Ligája címvédője (11-6).

A győriek jobban védekeztek, és rendkívül gyors ellentámadásaikra sem talált ellenszert a Ferencváros, amely a szünetben már hétgólos hátrányban volt (18-11). Az első félidőben lövéshatékonyságban is egyértelmű fölényben volt az ETO, de a kapusteljesítményekben még nagyobb volt a különbség (48, illetve 18 százalék).


MTI/Krizsán Csaba

A második félidő elején Danyi Gábor, a hazaiak vezetőedzője időt kért, mert az FTC egy 4-0-s szériával felzárkózott. A Győr védekezésben kiemelt figyelmet fordított Háfra Noémi és Kovacsics Anikó semlegesítésére, így a fővárosiak elsősorban a tapasztaltabb szélsőikben bízhattak. Felváltva születtek a gólok, ebben az időszakban nem sokat törődtek a védekezéssel a csapatok, majd kilenc perccel a vége előtt egy percet kettős emberelőnyben tölthetett a Ferencváros, de nem tudta kihasználni, mert a norvég Stine Oftedal így is betalált.

A hajrában tovább nőtt a különbség a két csapat között, így az ETO fontos lépést tett bajnoki címe megvédése felé, az NB I-ben ugyanis nem rendeznek rájátszást, a csapatok között pontegyenlőség esetén az egymás elleni mérkőzéseik gólkülönbsége rangsorol.


MTI/Krizsán Csaba

A két csapat február 2-án és március 2-án a Bajnokok Ligája középdöntőjében, április 27-én pedig a bajnokságban ismét megmérkőzik egymással, és valószínűleg tavasszal a Magyar Kupa végjátékában is találkoznak majd.

"Számunkra nagyon sok pozitívum és negatívum is volt a mérkőzés során. A támadójátékunkkal az első félidőben nem voltam elégedett, de a második játékrészben már jobban sikerültek a támadásaink" - mondta a lefújás után Elek Gábor, az FTC vezetőedzője.

Hozzátette, hasznos tapasztalatokat gyűjtöttek, és bár a vereség miatt nem elégedett, de nem kell lehajtott fejjel távozniuk.

Danyi Gábor, a győriek szakvezetője elmondta, nagyon színvonalas mérkőzést játszottak, ami a Ferencvárosnak is köszönhető, mert nagy tempót diktált a második játékrészben is.

"A második félidő elején volt egy kis hullámvölgyünk, de végül sikerült győznünk, és külön öröm, hogy Crina Pintea is remekül végezte a feladatát. A legnagyobb fájdalmunk Eduarda Amorim időleges elvesztése, de bízunk benne, hogy nem komoly a sérülése" - tette hozzá.

Eredmény: Győri Audi ETO KC - FTC-Rail Cargo Hungaria 39-33 (18-11)

A legeredményesebb játékosok: Görbicz 9, Pintea 8, Groot, Oftedal 7-7, illetve Lukács 6, Pena 5, Schatzl, Márton G., Háfra, Kovacsics 4-4