Beindult a szekér

Az ifjúsági válogatott a hétvégén Izsákon edzőtáborozik, ezalatt három Extraligás csapattal játszik mérkőzést, az eredmények beleszámítanak a bajnoki pontvadászatba.

A múlt heti, MAFC ellen diadallal megszerezte első baknoki pontjait Company Nyelviskola VRC csapata, az újabb idegenbeli mérkőzésen is győzelemre készültek. Ezúttal kimaradt az utazó keretből a fiatal Kráml Szilveszter, aki az elmúlt két meccsen is kitűnő formát mutatott.

Az igen magas és tehetséges válogatott teljes összeállításában állt fel, amiben ott volt az a dunaújvárosi Baróti Árpád is, aki a második fordulóban Veszprémben brillírozott és vitte győzelemre csapatát.

A mai meccsen az első szettet tudta nyerni a válogatott a magas és tágas teremben, de aztán csapatunk vette át a kezdeményezést. Ezúttal a csapatból mindenki pályára lépett, Horváth Ádám és Horváth Szabolcs is lehetőséget kapott ütőposzton, utóbbi feladóként is tevékenykedett és komoly sáncokkal fékezte meg a fiatal ellenfelet. Szabó Gábor edző feladóposzton Puspán Balázs helyére Dolgos Attilát előbb csak nyitásra hozta be, majd a negyedik játszma elejétől végig játszatta.

A fiúk nem vesztettek múlt heti motivációjukból és újra csapatként követték edzőjük utasításait. A meccset négy szoros játszmában pontos, az edző által előírt taktikát újra betartva nyerték a fiúk, ezáltal újra értékes idegenbeli győzelmet arattak.

Szabó Gábor, vezetőedző: Remélem ez a lendület továbbra is kitart, úgy érzem a fiúk megértették amit kérek és ezt be is tartják.

Magyar Ifjúsági Válogatott - Company Nyelviskola Veszprémi RC
1 : 3 (18,-25,-22,-25)

Izsák, Sportcsarnok
Company VRC: Seck Gy., Puspán B., Németh E., Nagy A., Tóth T., Czintula M.,
csere: Szabó G. (libero), Horváth Sz., Dolgos A., Horváth Á.,
játékos-edző: Szabó Gábor