Nem elvárás a győzelem

A Ferencváros otthonában jó játékkal akar előrukkolni a Veszprém Barabás KC, egy szoros mérkőzésből már tudna építkezni a csapat.

A Debrecen után egy újabb nagyon nehéz összecsapás vár Gyurka János együttesére. A válogatott játékosokkal tűzdelt, a bajnokság élcsapatai közé tartozó Ferencváros otthonában kell pályára lépniük a veszprémieknek.

Ősszel, hazai pályán nem ijedtek meg a Barabás-lányok a fővárosi csapattól, és ha győzni nem is, de egy szoros mérkőzést sikerült játszani a Fradi ellen. Ezúttal is hasonló az elvárás, ha kihozzák a játékosok magukból a maximumot, akkor a későbbiekben sorsdöntő mérkőzésekre lehet meríteni a szombati találkozóból.

Enyhén szólva sem mondható egészségesnek a csapat, sokan küzdenek sérüléssel, betegséggel. A két hosszú ideje maródi, Koszorús Katalin és Szabadfi Ágnes mellett Gerstmár Renáta homloküreg- és mellhártya-gyulladással küszködik, Veszeli Juditnak nehezen javul a kétoldali sarokcsont-gyulladása, Mehlmann Ibolyának térdproblémái vannak. Ábrahám Szilviának nem elég, hogy Achilles-gyulladása van, még a bal hüvelykujja is begyulladt, Farkas Veronikának pedig a lábán gyulladt be a körme, ami nagymértékben akadályoztatta a munkában. Emberovic Míra sérülése kezd rendbe jönni, és a többiek is igyekeznek hasznára lenni a csapatnak, aki teheti, pályára fog lépni szombat este.

Javítani kell a hibakvótánkat

- Az őszi mérkőzésen 20 percen keresztül koncentráltan játszottunk, majd indokolatlanul sokat hibáztunk, amit az ellenfél nyugodtan kihasznált, és lerohanásgólokat szerzett. Ezt nem engedhetjük meg magunknak egyetlen csapattal szemben sem, felelőtlenül játszva, sok technikai hibát vétve nem lesz esélyünk a Ferencváros ellen sem. Tudatában vagyunk a hibáinknak, ha ezeket ki tudjuk küszöbölni, akkor szoros, élvezetes mérkőzést fogunk tudni játszani. A válogatott játékosokkal felálló Ferencváros otthonában eddig csak a Győr tudott nyerni, így a célunk nem lehet más, mint a hibakvótánkat javítani, fokozni a védekezés hatékonyságát, türelmesnek lenni a támadásokban, és utána gyorsan visszarendeződni. A Fradi magas szintű kézilabdát játszik, de nem szabad feladnunk, és ha nem esünk térde, akkor építeni tudjuk a csapatot, és meríteni tudunk a mérkőzésből – mondta Gyurka János, a VBKC mestere.

FTC Jógazdabank – Veszprém Barabás KC 01.15. (szombat) 18:00