Momir Ilic: egy labda dönthet a negyeddöntőben

Momir Ilic, a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője szerint egy labda dönthet a dán Aalborg HB elleni párharcban, a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

A szakvezető szerdán az M1 aktuális csatornán elmondta: a szezon egyik legfontosabb mérkőzése vár a csapatra, az ilyen párharcokban minden apró részlet kulcsfontosságú lehet.

"Nagy küzdelemre számítok két meccsen, azaz 120 percen keresztül. Egy labda dönthet arról, ki jut a négyes döntőbe" - szögezte le.

Az ellenfelet tipikus skandináv csapatként jellemezte, amely nagyon keményen védekezik és rohanós kézilabdát játszik.

"Fantasztikus egyéni képességekkel rendelkező játékosaik vannak, mint Mikkel Hansen, Mads Hoxer Hangaard vagy a kapus Niklas Landin. Már a csoportkörben is megmutatták az erejüket, közvetlenül a negyeddöntőbe jutottak, ez sok mindent elárult róluk, de a mi oldalunkon is sok a lehetőség és jó a minőség" - magyarázta.

A magyar bajnoki címvédő edzője szerint a Veszprém jó formában van, ezt a BL-rájátszás első fordulójában, illetve a bajnokságban is megmutatta a Szeged ellen, és készen áll a dánok elleni párharcra.


Fotó: Peka Roland/handballveszprem.hu (archív)

"Nagyon egységes a csapat, fantasztikus a csapatszellem, a keretből mindenki készen áll a párharcra, a célunk pedig egyértelműen a továbbjutás" - magyarázta.

A negyeddöntő első meccsét csütörtökön 18.45-től játsszák a bakonyi városban, az idegenbeli visszavágóra jövő szerdán kerül sor. A kölni négyes döntőre június 8-9-én kerül sor.

A tíz éve a veszprémieket erősítő Gasper Marguc szerint ez a párharc lesz az első lépése a szezon legfontosabb szakaszának. A szlovén jobbszélső úgy véli, az egész szezonban jól működő védekezésük lesz a legfontosabb a dán csapat ellen.

"Nagyon jó lövőik vannak, mindennek az alapja, hogy jó védekezéssel megállítsuk őket. Remélem, az Aalborg csak egy lépés lesz a végső célunk eléréséhez" - mondta Marguc.

Meglátása szerint jó formában vannak, az elmúlt meccseken nagyon jó kézilabdát játszottak, szerinte remekül sikerült a formaidőzítés, az Aalborg ellen pedig még jobban játszhatnak.

"Ha azt a formát mutatjuk, amit a közelmúltban, akkor le tudjuk őket győzni. Az Aalborg komoly ellenfél, minden tiszteletet megérdemel, de nekünk is bíznunk kell magunkban és abban, hogy meg tudjuk csinálni" - szögezte le.