Honma vezetésével Siófok győzelem

A Veszprém FC labdarúgócsapata kétgólos vereséget szenvedett felkészülési mérkőzésen az elsőosztályú Siófok gárdája ellen.

Az első játékrészben több helyzet is kihasználatlan maradt a vendégkapu előtt - elsősorban Délczeg elfutásai jelentettek veszélyt, ám a bepasszolt labdáinál Tóth Róbert fölé, Csordás pedig mellé lőtt. Novák sorfal fölött eltekert szabadrúgása a kapufát érintve ment fölé, Csordás lapos lövését a kapus fogta.

A félidőben sorcsere volt hazai oldalon, csak Thiago maradt a pályán. Az új sor nagy lendülettel kezdte a játékot, aminek meg is lett az eredménye: Nomel lépett ki egy labdával a védők között, próbálkozását a vendégek hálóőre hárítani tudta, de a kipattanót Homma a kapuba vágta. Nem sokkal később Mogyorósi remek labdaszerzés után bepasszolt Nomelhez, aki továbbgurította a labdát Hommához, a japán támadó pedig magabiztosan lőtt a hálóba.


Forrás: veszpremfc.hu

Szépíteni tudott a Veszprém: Szöllőskei lövése veszélyesen suhant kapura, de szögletre pattant. A szögletet követően kisebb kavarodás támadt a hazai kapu előtt, majd Babik bizonyult a legszemfülesebbnek, és a hálóba továbbította a játékszert. Pár perc múlva újra kettő gól lett a különbség, amikor Melczer remekül ugratta ki a jobb oldalon felfutó Mogyorósit, ő középre ívelt, és az érkező Marozsán védőjével a nyakán a hálóba juttatta a labdát. Az ex-siófoki, Hegedűs Gyula visszahozhatta volna a veszprémi reményeket, de szabadrúgását Szalma védte, és az eredmény végül maradt a 3:1.

Szombaton a Szombathelyi Haladás látogat Veszprémbe, várhatóan 11 órakor kezdődik a felkészülési mérkőzés a Jutasi úti műfűves pályán.

BFC SIÓFOK – VESZPRÉM FC 3–1 (0–0)

Siófok. 1. félidő: Molnár P. – Pécseli, Fehér Zs., Márton, Novák – Thiago, Horváth A., Kecskés, Tóth R. – Csordás – Délczeg. 2. félidő: Szalma – Mogyorósi, Ludánszki, Szesztrás, László – Thiago, Horváth B., Melczer, Marozsán – Honma, Akpa

Veszprém FC: Varga T. (Kiss G., Kádár) – Grósz (Kovács P.), Pálfi (Fehér K.), Hegedűs, Finta (Szöllőskei) – Garai (Babik), Molnár Z. – Zsömlye, Leitold, Hevesi-Tóth – Kovács Z. (Czvetkó)

Gólszerzők: Honma (2), Marozsán, ill. Babik.