Ismét zsebben a három pont

Az összecsapás egyperces gyászszünettel kezdődött a héten 91 éves korában elhunyt dr. Kungl József tiszteletére, aki évtizedeken keresztül szolgálta a veszprémi sportolókat, mint sportorvos.

A Celldömölk a tavalyi bajnoksághoz képest jelentős változásokon esett át, a mai mérkőzésen a játékoskeretben a 17 játékosból 10 ifista volt, ez a szám is alátámasztja, hogy miért tanyáznak a tabella végén a vendégek.

A 2. percben rögtön gólhelyzet alakult ki a vendég kapu előtt, Szőllőskei jobb oldali beadását Babos fejelte a kapu fölé. Két perccel később Finta 20 méteres lövését védte a celli hálóőr. A Celldömölk alig tudta átlépni a félpályát, folyamatosan támadott a Veszprém, bár nagyobb helyzetet nem sikerült kialakítani. A 20. percben góllá érett a hazaiak fölénye, Tatai passzolt remekül Baboshoz, aki esernyőcsellel lerázta a védőjét, majd a kifutó kapus mellett elhúzva az üres kapuba lőtte a labdát (1-0).  A gól után sem változott a játék képe, a vendégek 10 emberrel védekeztek, míg a VFC próbálta feltörni a összetömörülő védőfalat.

A 23. percben Tatai passza után Babos húzta el a labdát Tóth Jenő mellett, aki elütötte a csatárt a 16-oson belül, de a jogos büntető elmaradt. Továbbra is a Veszprém rohamozott, előbb Babos, majd Finta lőtt nemsokkal a kapu mellé. A 34. percben majdnem megszerezte második gólját a hazai csapat, Garai külsővel indította Babost, aki a kirohanó kapus mellett elpörgettea játékszert, amit a visszaérő celldömölki védő a gólvonalon túlról kanalazott ki, az ott helyet foglaló nézők azonnal gólt kiabáltak, de a hölgy asszisztens és a játékvezető is továbbot intett. A félidő vége előtt növelte előnyét a VFC, szép kontratámadás után egy Finta-Babos-Finta összjátékból az utóbbi lőtt 11 méterről az üres kapuba (2-0).

A második játékrész nagyon alacsony színvonalú játékot hozott, a kapuk nem forogtak veszélyben, az első lövésre az 55. percig kellett várni, ekkor Kalcsó lőtt mellé. A vendégek az egész mérkőzésen egyszer sem találták el a kaput, a mérkőzés végén egy szép Finta gól révén 3-0-ra alakult az eredmény.

Veszprém FC – Celldömölk 3:0 (2:0)

Egyetemi Stadion, 200 néző
Játékvezető: Edelmayer Attila
Asszisztensek: Knapp Zoltán, Péntek Zsuzsanna

Összeállítások:

Veszprém FC: Varga T. – Szőllőskei, Fehér, Pálfi, Leitold – Garai, Soós, Kalcsó, Tatai – Finta, Babos. Vezetőedző: Orbán Tamás

Celldömölk: Tóth – Borsos, Kovács, Győrvári, Szilágyi – Sebestyén, Csákvári, Babics, Süle – Györkös, Kocsis. Vezetőedző: Csákvári Zsolt

Cserék: Garai helyett Foki a 67. percben, Babos h. Novothny a 75. perben, Finta h. Görgics a 87.. percben, illetve Szilágyi h. Velencei a 33. percben, Kovács h. Németh az 57., Kocsis h. Gaál a 68. percben.

Gólszerzők: Babos 20., Finta 40. és 86. percben.

Sárga lapok: Tóth, Kovács, Velencei.
Szögletarány: 2:2

További eredmények

Lipót - Badacsonytomaj 2-2
MTE - SVSE 0-0
Csorna - Haladás 2-2
Pápa - Répcelak 2-1
Körmend - Bük 5-0
Csesztreg - Sávár 0-0