A keménysége és rutinja sokat érhet

A bajnokság kezdete előtt beszélgettünk a háromszoros olimpiai válogatott, négyszeres magyar bajnok hátvéddel, Molnár Zoltánnal, a Veszprém FC téli új szerzeményével.

Szolnokon rosszul sikerült a csapat számára az ősz, ennek volt köszönhető, hogy kilenc játékost, köztük téged is elküldtek?

- Úgy érzem, hogy a játékommal nem volt gond, de ezt ők tudnák megmondani. Szerintem anyagi okai voltak a távozásomnak, mert nem biztos, hogy a Szolnok bennmarad az NB1-ben, és ez által a költségeken így tudtak spórolni - mondta Molnár.

Monyo, ahogy a társak szólítják, remek kapcsolatot ápol Vágó Attilával, így mikor a mester aláírt Veszprémbe, és utána megkereste a rutinos játékost, nem gondolkozott sokat, hogy segítsen a VFC-nek a bennmaradásért vívott harcban. Molnár elmondta, hogy jól érzi magát Veszprémben, nagyon jó a hangulat a csapatnál.

Nem tartod visszalépésnek anyagilag és szakmailag az NB2-ben szereplést az élvonallal szemben?

- Érzésem szerint tudnék még az NB1-ben játszani, de a koromnál fogva már nem sok esélyt látok arra, hogy ismét első osztályú játékos legyek. Nekem a másodosztály is megfelelő, főleg a Nyugati csoport, ahol nagyon erős csapatok szerepelnek. Remélem sikerül segítenem a csapaton, és kiharcoljuk az NB2-es tagságot jövőre, így talán egy jövőkép is tárulhat elém. Fél évre írtam alá, de szeretnék hosszabb távon is maradni, persze ez nem csak rajtam múlik. Most az a legfontosabb, hogy jövőre is NB2-ben induljunk, aztán majd meglátjuk, hogy alakul a jövő - fejtette ki Molnár.

Háromszor szerepeltél az olimpiai válogatottban. Csalódott vagy, hogy nem sikerült bemutatkoznod a felnőtt válogatottban?

- Természetesen jó lett volna szerepelni a válogatottban. Sokszor ott voltam a keretben, de nem sikerült játszanom. Visszagondolva, arra kíváncsi lennék, hogy miként álltam volna meg a helyemet a nemzeti tizenegyben. Ellenben a múltamra visszanézve, nem biztos, hogy a bajnoki címeimet, illetve a több száz lejátszott NB1-es mérkőzést becserélném a válogatottságra.

Kemény stílusban futballozol, ám nem tartod magad durva futballistának?

- Kemény játékosnak tartom magam, durvának azért nem mondanám. Van egy bizonyos határ, amíg odafigyelek, bár néha sajnos ez nem mindig sikerül. Ám lehet, hogy pont ezért a játékstílusomért maradtam sokáig a legjobbak között - mondta a rutinos védő.

A foci mellett mi tölti ki a szabadidődet?

- Jelenleg a foci mellett a családom tölti ki az életem. Sajnos mivel ők Budapesten laknak, így kevés időt tudok velük tölteni, mert a hét jelentős részén Veszprémben vagyok, de a sport az ilyen, ha menni kell, akkor menni kell.

Mik a terveid a pályafutásod befejezése után, vonz esetleg az edzői hivatás?

- Tervezem az edzői munkát, de sajnos nagyon nehéz. A B licencem már megvan, próbálok magasabb szintre jutni, de nem egyszerű, elsősorban pénzügyi és szakmai okai vannak. Amikor én vizsgáztam, akkor nem csak a sportolói múltat vették alapul. Nem szeretném megbántani pl. a szakácsokat, vagy a más foglalkozású edzőjelölteket, de le kellene szűkíteni a jelentkezési kört - zárta az interjút Molnár Zoltán.

molnár zoltán

Születési dátum: 1973. november 4.
Poszt: Hátvéd
Korábbi klubjai: UTE, BVSC, MTK, Dunaferr SE, MTK, Vasas SC, Paksi FC, Szolnok.
Élvonalbeli mérkõzései (gól): 382 (10).