Két döntős helyezés és egy csapatarany

A VEDAC-os Hudi Ákos és Fertig Fruzsina is kivívta a szófiai Téli Dobó Európa Kupán való indulás jogát, ahol Zentai Tibor mindkét kalapácsvetője jól szerepelt.

Bulgáriában rendezték az idei Téli Dobó Európa Kupát. A verseny első napján Hudi Ákos elsőéves utánpótlás korúként mérette meg magát, és 67,56 méterrel a hatodik helyen végzett.


Hudi Ákos (Fotó: Igaz Bálint)

Az ifjúsági olimpián 7. helyezett Fertig Fruzsina elsőéves juniorként kapott meghívást a viadalra. A korosztályában remeknek számító, 60,13 méteres teljesítménye egyéniben a 7. helyre volt elég, viszont az utánpótlás csapattal aranyérmet szerzett, Márton Anita súlylökővel (1.hely) és Juhász Vanda gerelyhajítóval (8.hely) kiegészülve.


Fertig Fruzsina

A VEDAC mindkét kalapácsvetője a nyári korosztályos Európa-bajnokságra készül, ahol Ákos és Fruzsina is döntőbe várja magát.

A felnőtt mezőnyben a szombathelyi Dobó SE versenyzője, Pars Krisztián 79,84 méterrel nyert, a 80 méter közeli eredmény biztató a nyári világbajnokság előtt. A hattagú magyar küldöttség minden tagja a legjobb nyolc között végzett.