Kiütéses vereség a Budaörstől

Súlyos, négygólos vereséget szenvedett hazai pályán a Veszprém FC együttese a középmezőny végéhez tartozó Budaörstől.

A veszprémi csapat kezdte jobban a mérkőzést, a 3. percben Finta szerzett labdát az ellenfél térfelén, majd 16 méterről lövésre szánta el magát, de Kozma magabiztosan hárított. Az 5. percben Kollár végezhetett el ígéretes szögből szabadrúgást, ám löketét a vendégek kapusa bravúrral tolta ki a jobb alsó sarokból. A hazai helyzetek után feltámadtak a vendégek, mélységbe lőtt indításaik rendre pontosak voltak, a hazai védelem ekkor a szerencsének is köszönhette, hogy még kapott gól nélkül állnak. A 10. percben egy remek összjáték után Koós vállalkozott a tizenhatos jobb oldaláról, azonban lövése néhány centivel elkerülte a hazai kaput.

Egy perccel később azonban már Koós pontosan célzott. A sokadik remek kiugratás után a vendégek csatára egyedül lépett ki, majd a kimozduló Varga mellett a kapuba helyezett (0:1). A első negyedóra végén ismét Koós kapott forintos labdát, Pálfi szorításában egy emeléssel próbálkozott, azonban labdája célt tévesztett. A következő percekre a küzdelem volt jellemző, nagyobb lehetőség egyik kapu előtt sem adódott. A 28. percben ismét csődöt mondott a veszprémi lestaktika. Tüske kapott egy remek labdát, majd elrobogott a baloldalon, egyet cselezett befelé, és 18 méterről a veszprémi kapu jobb oldalába bombázott (0:2). A félidő hátralevő részében próbálkozott a Veszprém a szépítéssel, de a budaörsi védelem jól végezte dolgát, így kétgólos vendég előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrészre Tatai és Boromisza érkezett a pályára hazai oldalon. Még mielőtt azonban felvehették volna a meccs ritmusát, jött a harmadik vendég találat. A középkezdést követően, egy remek összjáték után Kolléga került ziccerbe, aki könyörtelenül helyezett Varga kapujának jobb felső sarkába (0:3). A gólt követően ritmust váltott a hazai csapat, melynek az 52. percben meg is lett az eredménye. Molnár remek ütemben passzolt Babikhoz, aki ziccerben a kapus mellett a hálóba lőtt (1:3). Négy minutummal később Alex ugrott ki a védők közül, visszagurított labdáját Boromisza lőtte a kapu fölé. Az 58. percben szépíthetett volna a Veszprém. Finta cselezgetett a balszélen, majd beadására Babik és Alex érkezett, előbbi azonban ordító helyzetben fölé fejelte a labdát.

A 72. percben Szöllőskei iramodott meg a jobb oldalon, a visszaérő budaörsi védő szabálytalanul szerelte a tizenhatos vonalán, azonban a játékvezető sípja néma maradt. Az összecsapás krónikájához hozzátartozik, hogy a bírói hármas rendkívül sok hibával, mindkét oldalra részére súlyos tévedéseket követtek el. A 75. percben Koós és Kolléga kényszerítője után utóbbi nézhetett farkasszemet Vargával, aki azonban hatalmas bravúrral hárította a ziccert. Egy perccel később azonban ő sem tehetett semmit. Mihályi remek ütemben ívelte át a labdát a jobb oldalon üresen álló Koóshoz, aki kapásból óriási gólt ragasztott a veszprémi kapuba (1:4). A gól után Babik lépett oda keményen egy vendégjátékosnak, mindenki meglepetésére a „remekül” tevékenykedő játékvezető piros lapot mutatott fel a veszprémi gólszerzőnek. A 10 emberrel játszó hazaiak próbáltak támadni, ám a védelem így sebezhetőbbé vált. A 82. percben sajnos ezt ki is használták a fővárosiak. Koós kapott pazar labdát, majd ziccerben Varga mellett elhelyezte a játékszert (1:5). A mérkőzés utolsó percei már csendesen csordogáltak, nagyon lehetőség nem alakult ki egyik kapu előtt sem.

Veszprém FC - Budaörsi sc 1:5 (0:2)

Veszprém Egyetemi Stadion 500 néző.
Vezette: Barna (Iványi, Kiss I. B.)

Veszprém FC: Varga – Grósz, Pálfi (Tatai a 46.), Lang, Finta - Kollár (Fehér a 74.), Molnár, Szöllőskei, Leitold (Boromissza a 46.) - Babik, Alex. Vezetőedző: Vágó Attila.

Budaörs: Kozma – Lászka, Tüske, Roni (Csengő a 60.), Kollega (Szűcs a 70.) - Csobánki, Varga, Hegedűs, Mihályi - Koós (Márkus a 85.), Farkas. Vezetőedző: Lucsánszky Tamás.

Gólszerzők: Babik (52.) illetve Koós (11., 76., 82.), Tüske (28.), Kollega (47.)

Sárga lapok: Grósz, Finta illetve Csobánki, Csengő.
Piros lap: Babik a 78. percben.

 galeria_77

 

Képgaléria