VESC bravúr idegenben

A VESC férfi kosárlabdacsapata a rájátszás második fordulójában a tartalékos Hódmezővásárhely ellen aratott nagyon értékes győzelmet.

Kukla hármasával kezdődött a találkozó. A jó védekezésnek köszönhetően csak a negyed második felében tudtak nyolccal meglépni a vendégek. Ekkor Szilágyit, az egyetlen bevethető irányítót többször is jól védték le. Meglepetésre a sérüléssel bajlódó Vas is pályára lépett, társainak ez akkora lökést adott, hogy egy pontra sikerült felzárkózni. Grezsa és Rácz villogott, az első kisszünetben bravúrosnak mondható 18-22-es eredmény állta a kijelzőn.

Óriásit küzdöttek a vásárhelyi fiatalok. Ennek ellenére úgy tűnt, hogy nem sikerül közelebb jutni a dunántúliakhoz, ezért időt kért dr. Elek András. A fiatal Rácz Tamás óriási szívvel játszott. Kukla és Czuprák is betalált, három pontra olvadt a hátrány. A közönség jó iramú, küzdős Kosársulit látott a pályán az első félidőben.

A folytatásban a Veszprém szerezte az első pontokat, és sikerült is nyolc pontos előnyre szert tenniük. Vas Péter sérülés előtti önmagát idézte, tripláról és büntetőből is kétszer talált be a vendégek pedig csak egyszer tudtak betalálni, így már csak egy pont volt a két együttes között. Újra ellépett a Veszprém, majd Vas újabb trojkával jelentkezett. Mérész tarthatatlan volt, kosaraival tíz pontra nőtt a vásárhelyi hátrány. A zárójátékrész előtt azonban még semmi sem dőlt el.

Sajnos tovább nőtt a különbség. A végig a pályán lévő Kukla úgy tűnt, hogy elfáradt a végére. Schéda előbb triplát dobott majd zsákolt egy óriásit, ekkor tízen belülre került az EnterNet Kosársuli! Állandósulni látszott a különbség, egyszer az egyik, egyszer a másik gárda talált be. Végül kilenc pontos vereséget szenvedett a hazai csapat. Ennek ellenére a kék-sárgák minden dicséretet megérdemelnek, hiszen a hét (!!!) játékos végig küzdve, emelt fővel kapott ki.

EnterNet Vásárhelyi Kosársuli - Veszprémi Egyetem SC 84-93 (18-22, 21-20, 20-27, 25-24)

Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok 300 néző - vezette: Balogh, Farkas, Fodor.

Hódmezővásárhely: Szilágyi 4, Grezsa 10, Czuprák 10, Schéda 11/6, Kukla 27/12. Csere: Vas 18/12, Rácz 4. Vezetőedző: dr. Elek András

VESC: Mérész 21/15, Nagy R. 20/3, Kiss B. 10, Jilling 9, Szabó B. 8. Csere: Bovánovics 15/3, Oltárczy 5, Szathmáry B. 5/3. Vezetőedző: Molnár István

Statisztika:
Dobás összesen: 47%, ill. 52%.
Közeli: 53%, ill. 64%.
Középtávoli: 20%, ill. 42%.
Távoli: 59%, ill. 40%.
Büntető: 67%, ill. 89%

Lepattanók:
védő: 18, ill. 19.
támadó: 8, ill. 9.

Szerzett labda: 11, ill. 12.
Eladott labda: 14, ill. 15.

További eredmények:
EKF-Eger-HÉSZ SE - SMAFC-NYME 87 - 82
Budapesti Honvéd SE - B-BETON Bonyhádi KSE 90 - 79
Jászberényi KSE - MKB Euroleasing Fehérvár KC 106 - 72