Sportra fel Veszprém!

Kispályás foci, streetball, falmászás és mobiltelefon-dobás is szerepel a szabadidős sportprogramok között a Balaton Bajnokságon.

A Balaton Bajnokságon (július 9.) rendhagyó módon nem csak az atlétáké lesz a Stadion a szombati versenyen. A sportolni vágyók és szeretők rengeteg lehetőséget kapnak, hogy aktívan töltsék el szabadidejüket. A labdarúgás szerelmeseinek kiírásra került az első Balaton Bajnokság Labdarúgó Kupa, mely a füves és műfüves pályán kerül megrendezésre.

A nevezést az érdeklődök megtehetik online-módon a hivatalos honlapon. A foci mellett az új szabályrendszer szerint lebonyolításra kerülő B33 Streetball-ra is várják a jelentkezőket, melyre szintén lehet a honlapon keresztül nevezni, de természetesen a labdarúgás és kosárlabda Kupa esetében is a helyszínen lehet még nevezni a csapatoknak. A helyszíni neveztetés a labdarúgás esetében 12:30 míg a kosárlabda esetében 13:30-kor kezdődik. A győztes csapatok 1-1 tálca sört nyernek, ezzel is garantálva jókedvet.

Aki nem érzi otthon magát a labdajátékokban vagy mást is szeretne kipróbálni, annak lehetőséget nyújt a Veszprém Egyetem Falmászó Klub, hogy meghódítsa a Munkacsarnok gyakorlófalát.

A legextrémebb verseny a 18:10-kor kezdődő Mobiltelefon-dobó Bajnokság lesz, amire a nevezés csupán 1 mobiltelefon (max. 3-al lehet nevezni) és a cél minél messzebb hajítani a dobókörből az állandó bosszúságot okozó készülékeket.

A rendezők remélik, hogy megmozdul Veszprém, és egy igazán családias, jó hangulatú verseny lesz a Balaton Bajnokságon most szombaton. A szabadidős programok mellett nem szabad elfelejteni, hogy a nemzetközi atlétikai versenyen a legkiválóbb atlétáknak is szoríthatunk.