Thiago és Bosnjak is aláírt

Egy brazil és egy szerb játékos csatlakozik a Veszprém FC keretéhez, melyben időközben több változás is bekövetkezett.

A két kolumbiai játékos, Alex Schleer és Daniel Gomez Mesa után újabb két idegenlégióst szerződtetett a veszprémi labdarúgó csapat, mindketten játszottak a magyar élvonalban. Thiago Ribeiro da Silva másfél szezont húzott le Siófokon, majd kölcsönbe került Barcsra. A veszprémi szimpatizánsoknak is ismerős lehet a neve, hiszen kulcsembere volt a barcsi csapatnak, rendkívül gólerős játékos.


Thiago Ribeiro da Silva

Predrag Bosnjak a Nyíregyháza színeiben játszott az NBI-ben, tőle is sokat várnak a veszprémi vezetők. Mindketten 1985-ös születésűek, bizonyára hasznára válhatnak a csapatnak.


Predrag Bosnjak

A külföldi játékosok igazolása mellett a klub vezetése hű maradt azon elképzeléséhez, hogy lehetőség szerint veszprémi labdarúgókból épít csapatot. Ezt bizonyítja, hogy nyár elején három ifi korú játékos – Burcsik Martin, Ihász Patrik és Novothny Soma – felkerült a felnőtt keretbe, most pedig újabb két ifista, Farkas László és Hazuga Soma is csatlakozott a felnőtt csapathoz.

A jó hírek mellé néhány kellemetlenség is párosul: a korábban életviteli problémák miatt a keretből kizárt Tatai József és Boromisza Gábor után két másik labdarúgóval is problémák akadtak. Babik András és Grósz Róbert is – különböző okok miatt – engedély nélkül távol maradt az edzésektől, így mindketten kikerültek a Veszprém FC keretéből.

A csapat körüli változásokról Vágó Attila vezetőedző számolt be olvasóinknak.

- Mindkét új idegenlégiósunk megjárta már az NBI-et, az egyik Nyíregyházán, a másik Siófokon. Thiago az előző szezonban, kölcsönben játszott Barcson, gyakorlatilag ő tartotta bent a csapatot, a legtöbb meccset ő döntötte el a góljaival. Bosnjak is egy NBI-et megjárt, rutinos labdarúgó, mindketten egyértelműen erősítést jelentenek számunkra. Elképzelhető, hogy rajtuk kívül még egy főt fogunk kiválasztani azok közül, akik próbajátékon vannak nálunk. Farkas László és Hazuga Soma csatlakozott az Ihász, Burcsik, Novothny ifi hármashoz, így öt fiatal bizonyíthat a felnőttek között. Kellemetlenül érintett minket, hogy Babik nem jelent meg edzésen három napig, kiderült, hogy Ausztriában volt próbajátékon úgy, hogy nem kérdezte meg sem az edzőt, sem a vezetőket, hogy elmehet-e. Valószínűleg őt kölcsön adjuk, nem maradhat a keretben. A másik érdekes lépést Grósz Robi produkálta, aki kiment Amerikába dolgozni, amit egész egyszerűen nem jelzett felénk. Mindketten benne voltak a keretben, nem lettek volna elküldve, de ilyen körülmények között nem számíthatunk rájuk. Kovács László volt még a keretben, de ő elment alacsonyabb osztályba, NBIII-ba játszani, vele együtt nyolc játékos távozik – mondta Vágó Attila vezetőedző.
 

galeria_111

Képgaléria