Győzelem a sereghajtó otthonában

Főként Szűcs Péter és Saitz Balázs egyéni teljesítményének köszönhetően győzött a Man at Work VRC a fiatal, lelkesen küzdő Kiskunlacháza ellen.

A klub honlapjának beszámolója szerint Széll Dániel és Szalai Balázs hiányzott a veszprémi csapatból, és ezúttal Seck György sem lépett pályára. Helyette a Saitz Balázs kapott lehetőséget center poszton.

Nyitásrontással kezdte a meccset a Veszprém, de aztán Kráml Szilveszter egy ütéssel első, majd hátsó sorból is, valamint egy ásznyitással kettő pont előnyt szerzett. A Kiskunlacháza is szerzett két pontot, ezután Myszöglád Dániel is beütött egyet, majd nyitott egy ászt, végül Saitz Balázs blokkolt jól (3:6). A fiatal center még ütött egy pontot, de most a szélső ütők pontatlansága, valamint a Kiskunlacháza egy blokkról kiütött labda után már kettővel vezetett (9:7). A hazaiak még nyitottak egy ászt is, a Veszprémnél Saitz oldotta meg jól feladatát. Aztán több nyitást is rontott a Veszprém, ráadásul kiszámítható volt a játéka. A mezőnymunkával sem volt gond, Szűcs Péter jól fogadta az egyébként nagyon lelkes és a játéknak ebben a szakaszában jobb hazaiak nyitásait és ütéseit. Az ütők pontatlanok voltak, nem tudott zárkózni a vendég csapat és időt is kért (18:14). Az időkérés használt, összeszedték magukat a veszprémi játékosok, és 19-nél utolérték ellenfelüket. A végjátékban fej-fej mellett haladtak a csapatok, mindkét együttes hozta ütéseit. Az első szettlabdát még hárította a hazai csapat, és 25-nél egalizált is, de Saitz Balázs centertámadása és Kráml Szilveszter ütésével nyert a Veszprém. (0:1; 25:27)

Mezőnyhibával kezdett a Veszprém, de Horváth Szabolcs ütésével és blokkjával szépített. Megint nyitást rontottak a vendégek, de az ellenfél is hibázott, nem tudott egyik csapat sem ellépni (5:5). Felváltva estek a pontok, szép megoldások és elemi hibák követték egymást mindkét oldalon. Kráml Szilveszter sánc feletti ütésével megint csak egál volt az állás (11:11). Továbbra sem volt meggyőző egyik csapat sem, a hazaiak pontatlanabbak, a vendégek könnyelműbbek lettek. Hol az egyik, hol a másik csapat vezetett 2-3 ponttal. A hazaiaknál Szűcs Imre, míg a Veszprémnél a centerek játszottak jól. Továbbra is sok nyitást rontottak a veszprémiek, ennek ellenére minimális volt a hátrányuk (20:19). Újabb nyitás rontás, elütött labda, rossz érintések és időkérés következett a Veszprémnél, de a lelkes játék meghozta a részsikert a hazaiaknak. (1:1; 25:23)

A harmadik játszma is az előzőek szerint indult. Saitz Balázs hatékony blokkjai és center pontjai mellett Kráml Szilveszter megint csak blokk felett bombázott be, és a sok rontás után Tóth Tibor révén újra ászt tudott nyitni a Veszprém. Hatpontos hátrányba került a Kiskunlacháza, és időt kért (5:11). Aztán felváltva estek a pontok, a hazaiak nem adták fel, de Kráml Szilvesztert nem tudták tartani, ő vitte a Veszprémet. Többször ütötte be a labdát sánc felett és hátsó sorból egyaránt. Újabb (már menetrendszerű) vendég nyitásrontás következett, majd újra Saitz blokkolt és ütött be egy átszálló labdát. Már kilenc pont volt az előnye a Veszprémnek, időt is kért a Kiskunlacháza (12:21). Időkérés után Horváth Szabolcsot váltotta Garamvölgyi Olivér, aki egyből kiosztott egy blokkot. A Veszprém megint cserélt, most Tóth Tibor helyére Dordzsceren Csingisz érkezett, akinek jól helyezett nyitása elpattant az ellenfél játékosáról. Kráml Szilveszter ejtésével szettlabdához jutott a Veszprém (15:24), de a hazaiak továbbra sem adták fel. Beütötték centerben, majd a Veszprém elkönnyelműsködött figurája után újabbat értékesítettek. Seck György időt kért (18:24), ami után már nem hibázott a Veszprém, Dordzsceren kitűnő nyitásfogadásából Myszöglád Dániel ragyogó centertámadásával fejezte be a szettet (1:2; 18:25).

A negyedik játszmában újra a Veszprém kezdőcsapata lépett pályára. Továbbra is sok volt a nyitás rontás, most már a hazaiaknál is. Myszöglád Dániel jól blokkolt, és Horváth Szabolcs is hatékonyan támadott, míg az ellenfélnél ezúttal több a hiba volt (5:8). Szűcs Péter szinte hibátlan volt mezőnyben, a Veszprém fiatal liberojának kitűnő volt a mezőnymunkája. A Kiskunlacháza nagyon lelkes játékkal egalizált, sőt, egy ász nyitással vezetést is szerzett, ezért a Veszprém időt kért (13:12). Ezután Kráml Szilveszter ütött be újra egyet, majd egyedül blokkolta az ellenfél ütőjét. Ugyanő bődületes nyitást eresztett meg, a visszaszálló labdát Tóth Tibor ütötte üres helyre, majd Horváth Szabolcs ütött be két labdát (15:18). A hárompontos előnyt tartotta a Veszprém, Myszöglád Dániel kétszer is eredményes volt, a hazaiak időt kértek (17:21). A folytatásban Saitz Balázs blokkolta az ellenfelet, majd ütését sem tudták megjátszani. Ugyancsak ő egy átszálló labdát lehúzott, ezzel mérkőzéslabdája volt a Veszprémnek. Újra átszállt a nyitásfogadás, amit Tóth Tibor húzott le üres helyre, ezzel nyert a Veszprém (1:3; 18:25).

Jók: Tóth Tibor vállsérülése ellenére is játszott, mezőnyben jól segítette csapatát. Dolgos Attila jól irányított, bár több technikai hibát is vétett. Horváth Szabolcs, Myszöglád Dániel és Kráml Szilveszter játéka továbbra is meghatározó volt. A csereként érkezők is jól éltek a lehetőséggel, dicséretet érdemelnek. Most a Veszprém egyik legjobbja a center Saitz Balázs volt, aki egész meccsen egyenletes, jó játékot mutatott ütésben és sáncban egyaránt. Ám a legjobb a mezőnymunkáért "felelős" libero, Szűcs Péter lett, hibátlan nyitásfogadással és kiemelkedő mezőnymunkájával. 

Kiskunlacházi RSE - Man at Work Veszprémi RC 1:3 (-25, 23, -18, -18)

Kiskunlacháza, 50 néző; Vezette: Baracsi, ifj. Dunszt

Kiskunlacházi RSE: Kövessy B., Nagy M., Tóth B., Körösi Ö., Szűcs I., Méri Cs.
csere: Tóth G (libero), Tóth A.

Man at Work VRC: Dolgos A., Kráml Sz., Myszöglád D., Horváth Sz., Saitz B., Tóth T.
csere: Szűcs P. (libero), Dordzsceren Cs., Garamvölgyi O., Sándor Cs., Seck Gy.,
játékos edző: Seck György

A Hajráveszprém.hu támogatja a társadalmi gyűjtést, amely a Nemzeti Segélyvonalon keresztül folyik az egyiptomi buszbaleset áldozatainak hozzátartozói, illetve annak sérültjei számára. Olvasóink a 1752-es telefonszám felhívásával egyszeri 250 forintnyi pénzadományt juttathatnak el számukra az öt legnagyobb magyar segélyszervezeten keresztül. Kérjük, hívják a 1752-es Nemzeti Segélyvonalat! A 1752 a 20-as és 70-es mobilokról együttműködés hiányában sajnos nem érhető el.