Nem bízták a véletlenre

Egy percig sem forgott veszélyben az MKB Veszprém KC győzelme Gál Gyula új csapata, a Tatabánya ellen.

A vasárnapi Pick-Szeged otthonában megszerzett diadalt követően a tabella harmadik helyén álló Tatabánya fogadta az MKB Veszprém KC csapatát. Az őszi szezonban remek formában van a hazai együttes, de a mérkőzés esélyese – a játékerőt és a mutatott formát is figyelembe véve - a veszprémi csapat volt.

Az első két percben Terzic és Lushnikov találatával nyitottak a vendégek, az ötödik percre pedig már háromgólos volt a veszprémi előny, jöhetett a tatabányai időkérés. (2:5) Lushnikov és Eklemovic kiállításával megkapták az esélyt a hazaiak a felzárkózásra, de elsősorban Fazekas bravúrjainak köszönhetően nem tudtak élni a lehetőséggel.

A 23. perc végén már öt góllal vezettek a vendégek (8:13), és Perez vezérletével a félidő hajrája is a veszprémi csapatnak sikerült jobban. A különbség még tovább nőhetett volna, de a hazai kapus is remek védéseket mutatott be. (12:18)

A második játékrész – az elsőhöz hasonlóan – két vendég találattal indult, majd egy tatabányai gólt követően csupán az ex-veszprémi Gál Gyula tudott válaszolni a veszprémiek hat találatára. (14:26)

A második félidő első tíz percében eldőlt tehát a mérkőzés, a hátralevő játékidőben már csak a végeredmény volt kérdéses. Gulyás és Korazija a következő tíz percben termelte a gólokat, így nem tudtak közelebb kerülni a hazaiak. (18:31)

A hajrában a szintén ex-veszprémi Ivo Diaz vezérletével és remek góljaival igyekeztek szépíteni az eredményen a hazaiak, de nem sikerült tíz gólon belülre kerülniük, így a jól felkészített veszprémi csapat magabiztosan szerezte meg a győzelmet. (23:34)


Tatabánya Carbonex KC – MKB Veszprém KC 23:34 (12:18)

Tatabánya Carbonex KC: Szente - Urban 1, Gál 2, Dénes, Szabó 1, Diaz 4, Kiss 4 (1). Csere: Melus, Székely 1 (1), Kányai, Halász 4, Nagy, Kocsis 1, Kanyó Á. 5.

MKB Veszprém KC: Fazekas - Iváncsik T. 3, Sesum 2, Eklemovics 1, Sulic 2, Terzic 9 (2), Iváncsik G. 3. Csere: Vilovski 1, Gulyás 2, Perez 6, Korazija 2, Lushnikov 2, Lapcevic 1.

Hétméteres: 3/2 ill.2/2
Kiállítás: 4 perc ill. 8 perc

Mérkőzéstükör (Forrás: MKBVESZPREM.EU)

Mocsai Lajos - az MKB Veszprém KC vezetőedzője: „Az első perctől kezdve arra törekedtünk, hogy uraljuk a mérkőzést. Hamar megszületett hatgólos vezetésünket tartani és növelni tudtuk, a Tatabánya nem tudta velünk tartani a lépést. A 2. félidő 20. percéig 12-13 gólos vezetés alakult ki, nagyon jó minőségi játékot tudtunk játszani. Az utolsó 10 percben stratégiai cseréket hajtottunk végre, mivel Lapcevic vállát nem akartam tovább terhelni, Terzicet és Eklemovicot is pihentettem. Sulic, aki szenzációs formában van, megfelezte a játékidőt Vilovskival. Nándi fantasztikusan védett, nagyon örülök a teljesítményének és úgy tervezem, hogy a következő meccseket megosztom a két kapus között a pillanatnyi formának megfelelően. Legnagyobb sikerünknek azt tartom, hogy Diaz játékát sikerült semlegesítenünk.”

Debre Viktor - a Tatabánya Carbonex KC vezetődedzője: „A jobbik csapat nyert, az eredmény megfelel a látottaknak. Nagyon messze vagyunk még a Veszprémtől, de megpróbáljuk megközelíteni őket, a mi játéktudásunkat a középmezőny csapataihoz kell viszonyítani. A Veszprém idén nagyon kiemelkedik a hazai mezőnyből, nem tudja megközelíteni őket senki. A Tatabánya ennyi ember előtt hazai pályán nem mostanában játszott, fontos a magyar kézilabdának, hogy visszatérjenek a szurkolók a lelátókra.”