Győzelem a Magyar kupa előszobájában

A kosárlabda Magyar Kupában új versenykiírás van ettől az idénytől, ami nem túl kedvező az úgynevezett kis csapatoknak, mivel eddig egyetlen előnyük az volt a kupasorozatból, ha sikeresen szerepeltek, akkor viszonylag könnyedén eljuthattak odáig, hogy A csoportos csapat ellen lépjenek pályára.

Hogy miért is történt új versenykiírás?
Idén novemberben lenne 100 esztendős a magyar kosárlabdázás legendás alakja, idősebb Dr. Hepp Ferenc. Az ő emlékére, az amatőr kosárlabdázók részére írt ki kupasorozatot a MKOSZ, s e sorozat a Magyar Kupához is kapcsolódik.

A férfiaknál a Hepp-kupán az NB I B-s és NB II-es csapatok vesznek részt, és a sorozat egyenes kieséses rendszerben zajlik. A legjobbaknak négyes döntőt rendeznek, és a sorozat két legjobb csapata, a döntőbe bejutó két együttes a Magyar Kupa 16-os tábláján csatlakozik a 14 A-csoportos gárdához.
Fontos még kiemelni: a Hepp-kupában csak magyar játékosok vehetnek részt

Az összecsapás első negyedben Szabó Balázs kosarai révén 9 pontos előnyre tett szert a hazai csapat, de sajnos a távoli dobások nem nagyon találtak gyűrűt, míg a vendégeknél sok technikai hiba tarkította a játékot.

A második negyedben mindkét csapat játékát hullámvölgyek jellemezték, 23-18 után zsinórban 8 pontot szereztek a hazaik, Mérész remek labdaszerzéseinek és a vendégek eladott labdáinak köszönhetően. Majd a pápaiak percei következtek, 7 pontot dobva ismét visszajöttek a mérkőzésbe.

A következő játékrész a vendégek kedve szerint zajlott, Vajda edző folyamatosan reklamált, és a játékvezetők ahelyett hogy technikait fújtak volna ellene, inkább hagyták magukat befolyásolni,így ez a negyed 10 pontos Pápai sikert hozott, ezzel 4 pontra csökkentve hátrányukat.

A záró felvonás így szorosnak indult, de hiába folytatódott Vajda ezdő cirkuszolása, és a furcsa bírói felfogás, ekkor már a veszprémiek nem engedték közelebb ellenfelüket, és megérdemelten jutottak tovább a HEPP kupa következő körébe.

VESC - Pápai KC 77-66 (23-14, 19-14, 14-24, 21-14)

200 néző
Játékvezetők.:Magyari, Török

VESC pontszerzői: Szabó B. 26, Pataki Z. 19/3, Bovánovics M. 11/3, Mérész Cs. 6/3, Fekete Cs. 6/6, Oltárczy M. 6, Nagy R. 3

Molnár István: Sokadszor játsszuk le ugyanazt a mérkőzést, igaz mindig különbözőképpen látjuk a dolgokat. Nekünk a Honvéd elleni meccs sokkal fontosabb lesz ennél!