Sorozatban negyedszer nyert a csapat

A hétközi kupasiker után szombaton újabb bajnoki mérkőzésre utazott csapatunk, ezúttal Szeged volt az irány. Az összecsapás azért volt nagyon fontos, mert győzelem esetén leszakíthatjuk a Szeged, Szolnok és MAFC hármasát.

Ezúttal Szilvássy Balázs maradt ki az utazókeretből, aki munkahelyi elfoglaltsága miatt nem tudott elutazni, Nagy Attila viszont meggyógyult gyomorrontásából. A vendéglátók a bajnokságban még nem nyertek, viszont odahaza kellemetlen ellenfelei bármelyik csapatnak.

Az idei évtől él az a szabály, hogy a csapatok két libero játékost is nevezhetnek az összecsapásokra. Ma Horváth Ádám volt az első számú védekezőnk, akit a harmadik szettben váltott Szabó Gábor játékos-edző. A csapatok rengeteg hibával játszottak, mindkét oldalon az alapjátékban is több figyelmetlenség, pontatlanság jelentkezett. A játszmákat felváltva nyerték a csapatok, ráadásul úgy, hogy az első négy játszma győzelmeit az egyes csapatok mindig az ellenfél hibáinak köszönhették. Az ötödik játszmát a Szeged kezdte jobban, de a végjátékokban egyre jobban összpontosító és fegyelmezett VRC összeszedte magát és pontos játékkal előbb megfordította, majd meg is nyerte a mindent eldöntő szettet.

Szabó Gábor, vezetőedző: Örülök, hogy van tartás a srácokban. Már 3-4 pontos hátrányból is tudunk fordítani és a végjátékokat is jól bírjuk. Egyre közelebb az áhitott négybe jutás. Gratulálok az egész csapatnak!

A hétvége többi mérkőzésén a Dunaújváros két játszmás hátrányból fordított és nyert a MAFC ellen, míg a Kecskemét sima győzelmet aratott Szolnokon.

HPQ Szeged - Company Nyi Veszprémi RC 2 : 3 (-22, 20, -22, 21, -11)

Company VRC: Seck Gy., Puspán B., Németh E., Nagy A., Tóth T., Czintula M. Csere: Horváth Ádám (I.libero), Szabó Gábor (II.libero), Horváth Sz., Dolgos A., Kráml Sz., Szalai B. Játékos-edző: Szabó Gábor

A junior mérkőzésen:
HPQ Szeged - Company Nyelviskola Veszprémi RC 3 : 0