Győzelem az Eger ellen

Igazi rangadón fogadta a VESC női röplabdacsapata az Eger gárdáját. A vendég csapat kezdte jobban a mérkőzést (0:4), a veszprémi lányok azonban összekapták magukat, és az első technikai időnél már 8:7-es hazai vezetést mutatott az eredményjelző. A folytatásban is szépen gyarapították a lányok a pontokat, és ötgólos előnyre tettek szert. (14:9) Ekkor azonban elakadt a hazai pontgyártás, a sáncokat nem biztosították a lányok, így a vendégek ejtései rendre pontot értek. (14:13) Oláh János időkérése jót tett a csapatnak, és 8:1-es sorozatot produkált (22:14), amiből már nem tudtak felállni a vendégek (25:16), 1:0.

A második játékot már sokkal magabiztosabban kezdték a veszprémiek, szépen fokozatosan növelték az előnyüket. (8:4) Már 5 gól is volt a hazai előny (11:6), de sikerült felzárkózniuk az egrieknek kettőre (12:10). Elfogyott azonban a vendég puskapor, a veszprémiek látványos és önfeláldozó játékkal szorgosan gyűjtögették a pontokat (20:15), és a végjátékban sem engedélyeztek 2 pontnál többet a vendégeknek (25:17), 2:0.

A hazai szurkolók sima harmadik szettet vártak, de míg az egriek játéka feljavult, a veszprémieké visszaesett, így a játék első felében rendre a vendégek vezettek 1-2 ponttal.18:17-nél vezetett először a Veszprém, de az előnyt nem sikerült növelni, sőt újra az egriek vették át az irányítást, és szépítették a játszmaarányt (21:25), 2:1.

A vendégek megérezték, hogy visszajöhetnek a mérkőzésbe, bátran kezdték a negyedik játékot. A veszprémiek sokat hibáztak és hagyták elmenni az ellenfelet néggyel (5:9). Egy pár pontot sikerült ledolgozni, de az egriek egy 4:0-ás szériát produkálva elhúztak 6-tal (8:14). Végre összeszedték magukat a veszprémi lányok, fel is jöttek 3-ra (13:16), de a játszma második felében a vendégeknek minden összejött, a játékvezető és Fortuna is az egriek mellé állt. A vendégek rendkívül lelkes játékkal a mérkőzés legnagyobb arányú játszmagyőzelmét aratták (15:25), 2:2.

A döntő szettet bátran kezdték a hazaiak, de rendre csak egy ponttal sikerült vezetniük (6:5). A folytatásban átvették az irányítást a vendégek és 9:12-nél már három volt az előnyük. A hazai közönség nem hagyta magára a lányokat és óriási ováció mellett kiszurkolták az egyenlítést (13:13). Az utolsó két pontot a jobban koncentráló hazaiak ütötték be, így diadalmaskodtak ezen az izgalmas összecsapáson (15:13), 3:2.

 

Mérkőzéstükör

- Ennél szorosabban nem lehet kikapni, szomorú vagyok, hogy nem tudtuk a lélektani előnyünket kihasználni, pedig végig vezettünk. Így ki lehet kapni, nagyon jól játszott a Veszprém, hiányzott a hazai pálya előnye- mondta Juhászné Tóth Mária az Eger edzője.

 

- Várható volt, hogy nehéz mérkőzést fogunk játszani az Eger ellen. Nagyon kiélezett mérkőzésen a szerencsésebb csapat győzött- mondta Oláh János a VESC edzője.

Veszprémi Egyetemi SC – Szabóker Agria RC Eger 3:2 (16, 17, -21, -15, 13)

Veszprém, 150 néző. Játékvezetők: Kiss Z., Tillmann

Veszprém: Bodnár R. 3, Kovács Anikó 9, Szelle 16, Környei 12, Földesi 13, Jezerniczki 21. Csere: Vida (liberó), Pintér E. 2. Edző: Oláh János

Eger: Kovács B., Imreh 10, Dancs 6, Tóth E. 23, Zacharné 19, Petrás 10. Csere: Nemes (liberó), Dobos E. 2, Kovács Adina 3. Edző: Juhászné Tóth Mária