Kiizzadták a győzelmet a gyíkok

A floorball NB1/B-ben izgalmas és fordulatos mérkőzésen egygólos győzelmet aratott a Veszprém Lizards.

Az Ares HC második csapata még sosem győzött Veszprémben, sőt csupa nagyarányú vereségekkel távozott eddig (15-5, 6-0, 11-1). Noha idén - volt ob1-es játékosokkal megtűzdelt - játékos keretük alapján mindenki többet várt tőlük, eddig mindössze két pontot sikerült gyűjteniük, igaz, a vesztes mérkőzéseiken egy cserével vagy csere nélkül álltak ki… A héten életbe lépett változások után azonban úgy tűnik kezdik komolyan venni a bajnokságot, mivel a listavezető Lizards elleni mérkőzésre már 12 mezőnyjátékos, plussz egy kapus utazott le.

Ennek alapján várható volt, hogy az ellenfél nem feltartott kézzel fog pályára lépni, ami a kezdés után hamar be is bizonyosodott. Nagy iramban kezdődött a mérkőzés, ami a későbbiekben csak fokozódott. A gyíkok már az első pillanatokban megszerezhették volna a vezetést, de az ordító lehetőség kimaradt. A továbbiakban mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, végül az első gólt az Ares szerezte meg a 11. percben: Egy éles szögből rálőtt labda kissé megpattanva becsapta Csomor kapust és a hálóba pottyant (0-1). Rákapcsoltak a gyíkok, és a 13. percben Tölgyesi révén egyenlítettek (1-1), de előnyt szerezni nem sikerült a nagy védéseket bemutató vendég kapus jóvoltából. A 17. percben aztán jött az újabb hidegzuhany, Ágoston kb. 5 fokos szögből ragasztott gólt a jobb szélről a hosszú felső sarokba (1-2).

A második harmadban folytatódott a rohanó tempó, de veszprémi fölény kezdett kialakulni. A második percben az ellenfél kapujánál járt körbe a labda, amivel sikerült lecsalni az Ares védelmet az alapvonal közelébe, majd Tóth visszapasszolt labdáját az üresen hagyott Dallos zúdította 15 méterről nagy erővel az Ares hálójába, az előző mérkőzésen lőtt gólját lekopírozva (2-2). Sajnos az előnyt szinte azonnal sikerült visszaajándékozni egy gólpassz értékű flegmán eladott labdával, amire Ágoston csapott le és nagy erővel zúdított a hálóba (2-3). Egy perc múlva azonban érkezett is a válasz egy Tölgyesi-Török-Balogh háromszög után (3-3). A fővárosiak a játék ezen részében visszaszorultak, kontráikból ritkán jutottak el kapura lövésig. A bakonyi vezető gól viszont csak nem akart megszületni, mivel vagy a jó formában védő fiatal kapus, vagy a kapuvas hárított.

A 8. percben aztán újabb pofon: egy vendég kontra alkalmával ismét egy megpattanó lövés csorgott a hazai kapuba (3-4). A 14. percben emberelőnybe kerültek a gyíkok. Az emberelőnyös játékot sajnos szerencsétlenkedés jellemezte, végül azonban Kiss Szilveszter áthámozta magát két védőn és lőtt egy nem kifejezetten „emberelőnyös”, de rettentően fontos gólt a 15. percben (4-4). Továbbra is lendületben maradtak a hazaiak, de csak a 20. percben sikerült megszerezni a vezetést, mikor is Török egy palánk melletti indítás után felfűzött egy védőt, majd félmagasan a hálóba lőtt (5-4).

A záró harmadban megismétlődött az első harmad elején látott jelenet, azzal a különbséggel, hogy a bal oldalon védőjét otthagyó Török passzát ezúttal a középen egyedül érkező Balogh higgadtan értékesítette (6-4). Úgy tűnt végre sikerül megnyugtató előnyt szerezni, de megint nem volt sok idő hátradőlni. A harmadik percben Reznik lőtt távolról nagy gólt, amivel ismét szoros volt az állás (6-5). A küzdelem megint kiegyenlítődött, az előző harmadban már fáradni tűnő ellenfél újult erővel rohamozott.  A 10. percben aztán úgy tűnt mégis dűlőre viszi a VESC a dolgot, mert gyors egymásutánban 2 gólt is sikerült szerezniük. Előbb a középen teljesen üresen hagyott Török lőtte Balogh kapu mögül érkező passzát a hálóba (7-5), majd egy gyors ellentámadásnál Török félpályás passzával Balogh léphetett ki és a hálóőrt elfektetve növelte három gólosra az előnyt (8-5).

Az ellenfél azonban ettől sem tört meg, sőt, a hazai második sort sajnos sikerült többször beszorítaniuk. A 15. percben az üresen hagyott Molnár fonákkal talált a veszprémi hálóba (8-6), majd a 17. percben egy gólra zárkózott az Ares, az előrehúzódó Berkóra kijátszott sakk-matt gól után (8-7). Az utolsó percek hatalmas küzdelemben teltek, mindkét oldalon további helyzetekkel. Az utolsó percben az Ares még kapus nélkül is próbálkozott, de az eredmény már nem változott (8-7).

A győzelem megérdemelt, ha az ellenfél a többi csapat ellen is így állna ki, akkor mindenkinek vért kellene izzadnia ellenük és ez a mérkőzés már a beharangozóban is rangadó lett volna.

VESC Lizards – ARES HC "B" 8-7 (1-2, 4-2, 3-3)

Játékvezetők: Kovács B., László

Veszprém: Csomor (kapus), Kanczler (kapus) – Balogh (3+1) Cseh, Dallos (C) (1+0), Fergelt, Kis Sz.(1+0), Kiss Z., Knór, Kolossváry, Kuti, Sütöri, Tóth(0+1), Tölgyesi (1+0), Török (2+3). Edző: Kovács Tamás