Kicsikarták a győzelmet a lányok

Női röplabdázóink a bajnokság második helyén, azonos pontszámmal álló Kaposvár csapatát fogadták szombaton, győzelmük esetén helyet cserélhettek velük a tabellán.

Tapogatózva kezdték a csapatok a mérkőzést, felváltva estek a pontok egészen az első technikai időig. (8:7) A veszprémi lányok játéka azonban 9:9-nél elakadt, a vendégek négy pontot ütöttek zsinórban, így Oláh János kénytelen volt időt kérni. (9:13) Igyekeztek felzárkózni a hazaiak, de a kaposváriak jól tartották magukat. Kovács vezérletével 18:18-nál tudtak a veszprémiek egalizálni, majd Jerzeniczki ejtésével 21:20-nál hosszú idő után vezettek a mieink. A kaposvári csapat 23:23-nál visszahozta magát a szettbe, de míg a vendégek szervát rontottak, addig a hazai oldalon Környei ászt ütött, a szett végét jelentette. (25:23, 1:0)

A megszerzett lélektani előnyt a második szett első felében remekül használták ki a veszprémiek, és átvették az irányítást, 6:5-nél egy 7:0-s szériát produkáltak. (13:5) Ekkor kevesen gondolhatták, hogy lesznek izgalmas percek a második játékban. A kaposváriak azonban nem adták fel, minden egyes pontért keményen megküzdöttek, így a mérkőzés ezen szakaszában hosszú és izgalmas labdameneteket láthatott a kilátogató közönség. Fokozatosan ledolgozták hátrányukat a vendégek, és 17:17-nél egyenlíteni tudtak. A veszprémiek azonban a legjobbkor megrázták magukat, gyorsan újra négygólos előnyre tettek szert (23:19), és a megszerzett előnyt már nem engedték ki a kezükből. (25:20, 2:0)

Két szettes hátrányban sem roppantak össze a vendégek, és a harmadik játékban rögtön három ponttal nyitottak. (0:3) A megszerzett előnnyel az első technikai időig jól gazdálkodtak (6:8), de a lelkes veszprémiek egyenlíteni tudtak. (8:8) Ismét új erőre kaptak a kaposváriak, és 13:17-nél már néggyel is vezettek, de a mi lányaink ezt a hátrányt is ledolgozták, sőt 20:18-nál már két ponttal ők vezettek. A kaposváriak ezúttal sem adták fel, 23:23-nál egalizáltak, majd a két utolsó pontot is beütötték, ezzel megérdemelten szépítettek. (23:25, 1:2)

 A negyedik játszma is szoros csatát hozott, rendre egy-két pont volt az előny hol az egyik, hol a másik oldalon. 10-13-nál vezetett a Kaposvár először három ponttal, Oláh János azonnal időt kért. (10:13) Már öttel is vezettek a vendégek (11:16), de a veszprémi lányok ismét felkapaszkodtak, és 21:21-nél egalizáltak. Jöhetett a drámai végjáték, amit óriási küzdelemben a vendégek nyertek úgy, hogy a hazaiak három szettlabdát is hárítottak. (25:27, 2:2)

A lélektani előny ezúttal a kaposváriak birtokában volt, mégis a veszprémi csapat kezdte ellenállhatatlanul a döntő játszmát. 4:0-nál máris időt kellett kérnie a vendég edzőnek, aminek köszönhetően visszajött a meccsbe a csapat. (5:4) A veszprémi lányok azonban ismét tudtak újítani, 7:6-nál négy pontot ütöttek zsinórban. (11:6) A megszerzett előnyt a hazai publikum lelkes biztatása mellett nem engedték ki a kezükből a lányok, és magabiztosan hozták a játékot, és ezzel együtt a mérkőzést is.

Mérkőzéstükör

- A nyitásfogadással mindig problémát szokott okozni, de szerencsére az ellenfél is sokat rontott. Főleg szélen nem tudtuk elég határozottan befejezni a labdákat, ebben a játékban a kaposváriak jobbak. Amikor belekényszerültünk ebbe, akkor nem tudtunk jól kijönni belőle. Onnantól kezdve, hogy be tudtuk fejezni a szélen a játékot, máris jobbak lettünk. A szezon elején mindenki azt várta tőlünk, hogy legyünk egy stabil középcsapat, ne legyen kiesési gondunk, de a lányokban több ambíció van. Az ellenfél is pontosan ugyanolyan jó csapat, mint a mienk, ezért látványos meccset játszottunk, azokkal a hibákkal természetesen, amik ezen a szinten előfordulnak – értékelt Oláh János, a VESC edzője.

- A mérkőzés elején jól játszottunk, miután bemelegedtem, nekem is jól ment. Ezután viszont megnyugodtunk, jött egy hullámvölgy, és esélyt adtunk a kaposváriaknak, hogy nyerjenek, és ők ezt el is hitték. A Kaposvár egy olyan csapat, aki inkább mezőnyözik, minden labdát összekapkodnak, mi viszont ha elrontjuk a mezőnyt, akkor nincs támadásunk, és elveszítjük az előnyünket. Szerencsére időben tudtunk változtatni, és megnyertük a mérkőzést – mondta Környei Dóra, a VESC játékosa.

Veszprémi Egyetemi SC – BITT Kaposvári Női RC 3:2 (23, 20, -23, -25, 12)

Veszprém: Bodnár R., Kovács A., Pintér E., Földesi, Környei, Jezerniczki, csere: Vida E. (liberó), Szelle
Edző: Oláh János
Kaposvár: Pálfy, Harmath, Rák, Czmerk, Kondor G., Kondor T., csere: Kiss A. (liberó), Horváth P., Ihász
Edző: Mészáros Péter