Legjobb négy között a Company VRC

Változatos, szép labdameneteket hozó mérkőzésen győzte le a Company a vendég MAFC gárdáját, ezzel bebiztosította helyét a legjobb négy között.

Az első játszmában hamar elhúzott a veszprémi csapat, az első technikai szünetnél már 5 pont volt az előny. A folytatásban a MAFC vezetőedzője kétszer is időt kért, de ez sem segített a vendégeken, 16-10-es állásnál vonultak pihenőre a csapatok. A szett végére tovább nőtt a hazai előny, a vendégek ebben az időszakban sokat rontottak, míg a Company játékosai remekül sáncoltak, illetve ütéseik rendre betaláltak, így az első játszmát nagy fölénnyel a Veszprém nyerte (25-14).

A második szettben beragadt a hazai csapat, 1-4 után Szabó Gábornak időt is kellett kérnie. Ez felrázta a srácokat, és 6-6-nál utolérték a pestieket. Felváltva szerezték a pontokat a csapatok, majd 8-8 után a MAFC zsinórban 3 pontot gyűjtve elhúzott, az előny a második technikai szünetig megmaradt (13-16). A VRC nem tudott közelebb kerülni a vendégekhez, így a hazai mesternek ismét időt kellett kérnie. A szünet után a srácok feljavultak, tartotta 1-2 pontos előnyét a MAFC, de 21-21-nél már döntetlen volt a mérkőzés. A MAFC edzője is pihenőre hívta játékosait, de a veszprémi csapat megfordította a szettet, és egy szép vonalra helyezett nyitással hozták a második játszmát is (26-24).

A MAFC ott folytatta, ahol a második játszmában, ismét elhúzott az elején (4-8), de ezúttal a Company nem tudott felzárkózni. Ebben a periódusban a hazaiaknak semmi sem sikerült, míg a vendégeknek szinte minden megmozdulása pontot ért. Fokozaton nőtt a különbség a két gárda között, 7-17-nél már 10 pont volt a pestiek előnye. Az időkérések sem segítettek a hazaiakon, így ezt a játszmát simán hozta a MAFC (12-25).

Szinte már meg sem lehetett lepődni azon, hogy a MAFC a következő felvonásban is meglépett a Company-tól, 6-2-nél Szabó Gábornak kellett rendet tenni a fejekben. Ez sikerült is, hiszen rövid idő alatt már egyenlő volt az állás, sőt 11-8-nál 3 pont a Veszprém előnye. Ám a budapestiek nem adták fel az összecsapást, és 13-11 után zsinórban 5 pontot szerezve már náluk volt a vezetés. Úgy tűnt, hogy jókor jön a technikai szünet, de a folytatásban tovább nőtt a vendégek előnye (14-19). Már elúszni látszott a játszma, mikor is a hazaiak varázsütésre feltámadtak és 20-19-nél már a Company került lépéselőnybe. Két remek sánc után a VRC 3 mérkőzéslabdához jutott, de a fontos pillanatokban megremegtek a hazai kezek, ezt kihasználva egyenlített a MAFC (24-24). A végén azonban a Veszprém örülhetett, két remek megoldás után hozta a szettet, ezzel a mérkőzést a hazai csapat (26-24).


A legjobb négy között a csapat 

Mérkőzéstükör

- Nagyon érdekes mérkőzés volt, az első perctől kezdve ritmusában hullámzó volt a teljesítményünk. Az első játszmában az öltözőben maradtunk, a második játszma volt szerintem a fordulópont, itt egy szerencsés végjátékkal, egy vonalszervával nyert a Veszprém. Ezután fordult a kocka, mi diktáltuk a ritmust, a végjátékban azonban a veszprémiek jobban akarták a győzelmet, így megérdemelten nyertek. Sok sikert kívánok nekik, de számítsanak rá, hogy a rájátszás második körében velünk kell majd játszaniuk – mondta Vocskó György, a MAFC vezetőedzője.

- Hullámzó volt a teljesítményünk, nem gondoltam, hogy a második szett után, amit nagy hátrányból nyertünk meg, így össze tudunk zuhanni. Szerencsére az jellemzi a csapatot, hogy tudunk küzdeni, akkor is nyerni akarunk, ha nem megy a játék. Ezzel a győzelemmel matematikailag is bent vagyunk a legjobb négy között, ami nagyon nagy eredménynek számít – értékelt Szabó Gábor, a Company Nyelviskola VRC játékos-edzője.

- Nagyon küzdelmes meccs volt, kemény csatára kényszerített minket a MAFC csapata. Nagyon örülök a győzelemnek, mert ezzel bejutottunk a rájátszás legjobb négy csapata közé. A második játszma után ki kellett volna használni a lélektani előnyünket, sajnos a játékunkban még előfordul egy-két ilyen rossz periódus. Ha ezt ki tudnánk küszöbölni, akkor sokkal simábbak lennének ezek a meccsek. A hátralevő két mérkőzésünkön felszabadultan tudunk játszani, mind a kettőt meg akarjuk nyerni – mondta Puspán Balázs, a Company Nyelviskola VRC játékosa. 

Company Nyelviskola-VRC - MAFC-MAPEI 3-1 (14, 24, -12, 24)

Veszprém: Puspán B., Németh E., Seck Gy., Czintula M., Nagy A., Tóth T. Csere: Szabó G. (liberó), Dolgos A., Horváth Sz., Kráml Sz., Szalai B.
Játékos-edző: Szabó Gábor
MAFC: Vocskó M., Honti, Tamasi, Jahn, Pénzes, Takács G. Csere: Koch N. (liberó), Tari, Takács L., Lónárt, Molnár T.
Edző: Vocskó György