Kupabúcsú bátor játékkal

Nem adta meg magát extraligás ellenfelének női röplabdacsapatunk, és színvonalas mérkőzést játszott a BSE-vel.

A Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján a férfi válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Nyári Sándor által irányított, bajnokesélyes BSE gárdáját fogadta a VESC női röplabdacsapata. Az első mérkőzésen 3:0-ra a budapesti gárda diadalmaskodott, így a tisztes helytállás volt az elsődleges célja csapatunknak.

A hazai mezőnyből kiemelkedő BSE kezdte jobban a mérkőzést, kezdetben a kiváló nyitásokkal nem tudtak mit kezdeni a mieink. A szett felénél nyolcpontos volt a vendég előny (7:15), amit a rendkívül dinamikus ellenféllel szemben már nem lehetett ledolgozni. Ennek ellenére remek labdameneteket láthattak a kilátogató szurkolók, ami a folytatásra nézve bizakodásra adhatott okot. (11:25, 0:1)

A második szettben rendkívül színvonalas játékkal rukkolt elő mindkét csapat. A játszma elején a befejezéseknél veszprémi oldalon rendre hiba csúszott a játékba, így meg tudtak lépni a vendégek (2:6), de a lelkes hazai csapat nem adta meg magát, és kiegyenlítette az állást. (6:6) Hiába játszottak jól a fővárosiak, nem tudtak meglógni, sőt, a veszprémiek átvették a vezetést, és kétpontos hazai előnynél a vendég csapat edzőjének időt kellett kérnie. (12:10) A fejmosás jót tett a BSE-nek, megfordították az állást, és magabiztos előnyre tettek szert. (17:24) A győztes pont megszerzésért azonban a vártnál jobban meg kellett küzdeniük, ugyanis a veszprémi lányok nagyszerűen játszottak, és a szurkolók biztatása mellett 21:24-nél már-már elérhető közelségbe került a bravúr. A rutinos fővárosiaknak végül sikerült beütni a huszonötödik pontot, de a hazai közönség a veszprémi lányokat joggal jutalmazta tapssal és ovációval. (21:25, 0:2)

A harmadik szett is remek játékot és küzdelmet hozott, a vendégek végig vezettek, de a játszma első harmadában jól tartották magukat a veszprémiek. (7:9) A folytatásban fokozatosan növelte előnyét a BSE, de a játék színvonala nem csökkent. A hazaiak szívósan küzdöttek, de végül az extraligás ellenfél magabiztosan nyerte a játékot. (11:25, 0:3)

A kupabúcsú összességében szépen sikerült a veszprémi lányoknak, a játék színvonala pedig a hátralevő mérkőzésekre nézve jó előjelnek számít, szombaton 15:00 órától a Nyíregyháza csapatát fogadják a mieink.

Egy fontos információ férfi röplabdacsapatunkról: a városi sportévzáró miatt a Szeged elleni hazai bajnokit előrehozta a csapat 14:00 órára.

 

Mérkőzéstükör

- Veszprémben a férfi és a női röplabda is tekintélyes múlttal és szép eredményekkel rendelkezik, és úgy gondolom, hogy női vonalon megindult itt valami. Már az első mérkőzésen rá kellett jönnünk, hogy a B csoportos Veszprém egy nagyon jó anyag, aki képzett, jó játékosokból áll, reális esélye van a felsőházba jutásra, és ezt meg is kell céloznia – mondta Nyári Sándor, a BSE edzője.

 

 - Nagyon örülök, hogy egy jó mérkőzést tudtunk játszani, és annak is, hogy a BSE komolyan vett minket. Egy jól játszó ellenféllel tudtunk partiban lenni, köszönöm, hogy nem becsültek le minket, és ugyanolyan profin álltak a mérkőzéshez, mint ahogy egy nagyobb csapat ellen szoktak. Ebből a mérkőzésből tudunk építkezni, ami remélem, hogy már a Nyíregyháza ellen meg fog látszani. Nem volt véletlen, hogy a lányok így játszottak, meg kell érteniük és el kell hinniük, hogy ők ezt tudják – értékelt Oláh János, a VESC edzője.

VESC - BSE 0:3 (-11, -21, -11)