Még nem dőlt el semmi

Rendkívül színvonalas és izgalmas csatában a Kazincbarcika szerzett előnyt a VRC ellen az első mérkőzésen.

A rájátszás első szakaszában a legjobb négy között kellett helytállnia a Company Nyelviskola VRC csapatának, és bár nem sikerült egyik nagyágyút sem legyőzni, remek mérkőzéseket játszottak a srácok, és többször megszorongatták aktuális ellenfelüket. A Kazincbarcika elleni párharc tétje az elődöntőbe jutás, amihez két mérkőzést kell megnyerni.

Egy remek sánccal a veszprémiek szereztek vezetést, és gyorsan el is húztak 4:1-re. A vendégek azonban kiegyenlítettek (4:4), és ettől kezdve az egész játszmában fej-fej mellett haladtak a csapatok. Jól teljesített a hazai védelem, Németh Ervin és Seck György remekül blokkoltak, a támadásba viszont jóval több hiba csúszott. Szembetűnő volt, hogy az első szettben mindkét csapat az elfogadhatónál több nyitást rontott, de a védekezéssel kompenzálták a hibákat. Szinte az egész játszmában a veszprémiek vezettek, de kétpontosnál nagyobb előnyre nem sikerült szert tenni. (14:12) Hárompontos differencia 19:16-nál alakult ki, de a vendég csapat azonnal időt kért, majd ki is egyenlített. (19:19) Kissé kapkodóvá vált a hazaiak játéka, 20:22-nél veszélyben is volt a játszma. A veszprémiek azonban nem ismertek elveszett labdát, Szabó Gábor óriásit mentett, majd egy húzással egalizált a csapat. (22:22) Tóth Tibor juttatta játszmalabdához a hazaiakat, amit egy rossz vendég nyitásfogadásnak köszönhetően sikerült is értékesíteni. (26:24, 1:0)

A második szettben is fej-fej mellett haladtak a csapatok, de most felváltva is vezettek, hol a hazai, hol a vendég oldalon volt az előny, de rendre csak egyetlen ponttal. Feljavultak nyitások és a nyitásfogadások egyaránt, így hosszú, remek labdameneteket láthatott a kilátogató közönség. Az első és a második technikai időnél a veszprémieknél volt az előny, (8:7, 16:15), a hajrára döntetlennel fordultak a csapatok. (20:20) Seck György jó sáncával a hazaiak szereztek vezetést, de a kazincbarcikaiak fordítottak, és 23:24-nél már játszmalabdájuk volt. Sikerült egyenlíteni, sőt Czintula Mihály határozott leütésével már nálunk volt az előny. Egy rossz nyitással ajándékba adtuk a pontot a vendégeknek, akik meg is köszönték, újra játszmalabdához jutottak, amit ezúttal már nem hibáztak el. (25:27, 1:1)

Az elveszített játszma láthatóan megzavarta a veszprémi srácokat, amire a harmadik szett eleje rá is ment. Gyorsan négypontos előnyhöz jutott a Kazincbarcika (2:6), Szabó Gábor azonnal időt kért. Az első technikai időig nem sikerült közelebb kerülni (4:8), azonban a rövid szünet után Németh Ervin és Tóth Tibor kiváló teljesítménye mellett Nagy Attila ejtése is pontot ért, így egyenlíteni tudott a csapat. (8:8) Újra a vendégek szereztek vezetést, de 13:12-nél végre a veszprémieknél volt az előny. Mindkét csapat rengeteg hibával játszott, a nagy tét miatt többször megremegtek a kezek. A vendégek három ponttal elhúztak (17:20), jöhetett is a hazai időkérés, melyet követően egyetlen pontra sikerült felzárkózni. (20:21) Egy-egy rossz nyitás minkét oldalon jelezte a tét nagyságát, Czintula Mihály leütésével ismét egy pontra csökkent a Kazincbarcika előnye. (22:23) Ekkor azonban játszmalabdához jutottak a vendégek, amit ezúttal nem hibáztak el, Tóth Tibor határozottan ütötte be a győztes pontot. (22:25, 1:2)

A két megnyert játszmának köszönhetőenkomoly lélektani előnyre tettek szert a vendégek, így a negyedik játszma elején gyorsan megnyugtató vezetést szereztek. (5:10) Igyekeztek felzárkózni a veszprémi srácok, de sokat hibáztak, amit megfejelt a játékvezetők határozatlansága és tanácstalansága. 8:13-nál csak ők tudták, miért adtak pontot a vendégeknek, percekig állt a játék, majd hosszú tanácskozás után úgy döntöttek, hogy visszavonják a Kazincbarcikának ítélt pontot. A folytatásban tartotta az 5-6 pontos előnyét a vendég együttes, majd zsinórban négy pontot ütve eldőlni látszott a mérkőzés. (14:23) Ekkor azonban huszáros hajrába kezdett a veszprémi együttes, önfeláldozó és kreatív játékot mutatott be, melynek köszönhetően hét pontot ütve meg sem álltak 21:23-ig. Kovács Zoltán három játszmalabdához juttatta a Kazincbarcikát, az elsőt még sikerült hárítani, azonban Puspán Balázs rossz szervája a mérkőzés végét jelentette. (22:25, 1:3)

A veszprémi csapat nagyon szimpatikus küzdőszelleme miatt megérdemelte volna a győzelmet, de szerdán Kazincbarcikán bizonyíthatnak a srácok, és győzelmük esetén pénteken Veszprémben harcolhatják ki a továbbjutást.

Nyilatkozatok hamarosan.

Company Nyelviskola VRC - Vegyész RC Kazincbarcika 1:3 (24, -25, -22, -22)

Veszprém: Seck Gy., Puspán B., Németh E., Nagy A., Tóth T., Czintula M.,
csere: Szabó G.(libero), Dolgos A., Horváth Sz., Szilvássy B., Horváth Á., Szalai B.
Edző: Szabó Gábor

Kazincbarcika: Lehóczky L., Juhász P., Csizmadia, Lehóczky G., Kovács Z., Cziczó. Csere: Szántai (liberó), Dudás
Edző: Dudás András