Óriási fegyvertény idegenben

A szezon eddigi legfontosabb győzelmét aratta Kazincbarcikán a VRC, ennél már csak a döntő összecsapás lesz fontosabb.

A hétfőn itthon elveszített mérkőzés után mindenképpen nyerni kellett Borsodban a Company Nyelviskola VRC csapatának ahhoz, hogy legyen esélye a legjobb négy közé jutásra. Sikerült a bravúr, három játszmában diadalmaskodtak a srácok, így a pénteki, döntő összecsapás előtt már a veszprémieknél van a lélektani előny. 

Az első szettben egyik együttes sem tudott ellépni a másiktól, az első technikai szünetnél a legminimálisabb különbséggel vezettek a házigazdák (8:7). A folytatásban is lendületesen röplabdáztak a borsodiak, ám 17:17-nél utolérte őket a vendégcsapat. A hajrában fordítottak a bakonyiak, s hiába kért időt kétszer is Dudás András edző, már nem sikerült a felzárkózás a hazaiaknak.

A második felvonásban hamar élnie kellett az időkérés eszközével a kazincbarcikai trénernek, miután sok hibával játszott csapata (2:5). Nem csak nyitásban, hanem nyitásfogadásban is bizonytalankodtak a hazaiak, így a Veszprém a második technikai szünetnél már négy ponttal jobban állt (12:16). Az egyperces pihenőt követően jó Vegyész-szervákat láthatott a publikum, amelyekkel egyenlített a vendéglátó (16:16). A végjátékban azonban elég volt néhány bizonytalankodás és hiba, s ezzel ismét a dunántúliak ünnepelhettek játszmasikert.

A harmadik szakaszban sok gyermeteg rontást lehetett feljegyezni a Vegyész oldalán, s csupán azért nem lett nagy a különbség, mert a veszprémiek is hibáztak (9:9). A folytatásban elhúztak a vendégek és négypontos előnyüknél megint Dudás Andrásnak kellett magához hívnia játékosait (14:18). Úgy tűnt, a tanácsok hasznosnak bizonyulnak, ám utána megint előjöttek az ezen a délutánon már többször előforduló rossz megoldások, s így a Veszprém tovább növelte előnyét. A Kazincbarcika bár megpróbálta a lehetetlent, már nem tudta megfordítani a szettet.

Ezen az estén a borsodiak indiszponált röplabdát nyújtottak, így nem is érdemelték meg a győzelmet, amely a négybe kerülést jelentette volna számukra.

mérkőzéstükör

Dudás András: – Sajnos az utóbbi idők leggyengébb játékát nyújtottuk. Lélektelenül és gyengén röplabdáztunk. A Veszprém uralta a meccset, esélyünk sem volt a győzelemre.
Szabó Gábor: – Ez volt a második felvonás, jöhet a harmadik, Veszprémben! A mi játékunk sokat javult a hétfőihez képest, szoros meccset és győzelmet várok a ki-ki meccsen, pénteken."

Vegyész RC Kazincbarcika - Company Nyelviskola Veszprémi RC 0 : 3 (-22,-23,-21)

Kazincbarcika, 250 néző. V.: Hóbor, Vári.

Vegyész RC: Lehóczky L., Juhász, Csizmadia, Lehóczky G., Kovács, Cziczó. Csere: Szántai (liberó), Dudás. Edző: Dudás András.

Veszprém: Seck Gy., Puspán B., Németh E., Nagy A., Tóth T., Czintula M. Csere: Szabó G.(libero), Dolgos A., Horváth Sz., Szilvássy B., Horváth Á., Szalai B. Edző: Szabó Gábor 

Március 5. (péntek) 19.00 Company Nyelviskola VRC–Vegyész RC Kazincbarcika